Smotanový zákusok
Smotanový zákusok

Fantastické rezy s bielou čokoládou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. augusta 2022
Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept)
Foto: olinecka

Korpus s vôňou perníka, plnka z kyslej smotany, poleva z bielej čokolády, tomu sa určite sa nedá odolať. Bola oslava a tak ponúkam Zobraziť celý popisKorpus s vôňou perníka, plnka z kyslej smotany, poleva z bielej čokolády, tomu sa určite sa nedá odolať. Bola oslava a tak ponúkam viac.

70 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
10 PL
10 PL
2 PL
3 PL teplá
50 ml
1/2 bal.
1/2 bal.
Plnka:
400 ml (18 %)
180 g
1 bal.
z 1 citróna
3 PL
2 ks
250 g čerstvé zmäknuté
Čokoládová poleva:
150 g
80 ml (33 %)
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne pridáme striedavo teplú vodu, olej šľaháme. Múku preosejeme spojíme s klasickým aj perníkovým práškom do pečiva, kakaom a zmes po častiach pridáme do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme cesto a upečieme v rúre predhriatej na 190 °C 20 - 25 minút.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na plnku.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy dáme všetky ingrediencie na plnku, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho, asi 6-7 minút... Keď je smotana viac percentná, urobí sa skôr. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s krémom.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch a boky vychladnutého korpusu upravíme, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Každú potrieme džemom.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplníme plnkou, ukladáme na seba. Plnkou potrieme vrch aj boky, trocha krému si odložíme na zdobenie. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zákusok ozdobíme odloženou plnkou. Smotanu ohrejeme do horúca pridáme na menšie kúsky polámanú bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa nerozpustí. Stred zákuska polejeme čokoládovou polevou.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme do chladničky stuhnúť.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred podávaním ozdobíme podľa seba, pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.

    Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, rezy musí být jemné chuti, vypadají výstavně. U plnky bych si držela pěsti a nervy blízko u kýble, aby se mi nesrazila... Testovací vzoreček z chladničky ke kafíčku... bych slupla jako malinu.
mamec
@atina1947 (6.8.2022 10:34)
Ako komu, mňa biela čokoláda spoľahlivo odpudí, chutí mi ako presladený tuk:)
To nevadí, veď sa dá nahradiť tmavou. Plnka je zaujímavá, ešte som sa s takou nestretla. Pekná práca, mne robí problém aj nakrájať niečo na rovnaké kúsky.
atina1947
@mamec (6.8.2022 12:01)

Vsechny recepty pecu pro vnoucata, oni to sladke vybehaji, neposedi ani pet minut, ale zkusim degustacni vzorecek to opravdu neodolam.
evanaaa
Koláčik je nepochybne dobrý, stačí sa len na obrázok podívať a už mám na jazyku jeho chuť....ale tú skutočnú by som nedbala vyskúšať.
olinecka
@atina1947 (6.8.2022 10:34)

Ďakujem krásne za príjemný komentár som rada že sa recept páči. Pozdravujem.
olinecka
@mamec (6.8.2022 12:01)
Tak ako píšeš môžeš vymeniť za polevu z tmavej čokolády.
olinecka
@helena10 (8.8.2022 21:34)

Veru fajnova chuť, ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
kucharka
Vyzerajú ozaj nádherne, ale ja by som sa radšej nechala ponúknuť tými vedľa na tácke…
Lepšie povedané nie "radšej" ale "aj" … :-))