Fantastické rezy s bielou čokoládou fotorecept
Foto: olinecka
Korpus s vôňou perníka, plnka z kyslej smotany, poleva z bielej čokolády, tomu sa určite sa nedá odolať. Bola oslava a tak ponúkam Zobraziť celý popisKorpus s vôňou perníka, plnka z kyslej smotany, poleva z bielej čokolády, tomu sa určite sa nedá odolať. Bola oslava a tak ponúkam viac.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
2 PL |
|
3 PL teplá |
|
50 ml |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
400 ml (18 %) |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
250 g čerstvé zmäknuté |
|
Čokoládová poleva: | |
150 g |
|
80 ml (33 %) |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne pridáme striedavo teplú vodu, olej šľaháme. Múku preosejeme spojíme s klasickým aj perníkovým práškom do pečiva, kakaom a zmes po častiach pridáme do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme cesto a upečieme v rúre predhriatej na 190 °C 20 - 25 minút.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
Do misy dáme všetky ingrediencie na plnku, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
-
4
Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho, asi 6-7 minút... Keď je smotana viac percentná, urobí sa skôr. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s krémom.
-
5
Vrch a boky vychladnutého korpusu upravíme, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Každú potrieme džemom.
-
6
Naplníme plnkou, ukladáme na seba. Plnkou potrieme vrch aj boky, trocha krému si odložíme na zdobenie. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.
-
7
Zákusok ozdobíme odloženou plnkou. Smotanu ohrejeme do horúca pridáme na menšie kúsky polámanú bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa nerozpustí. Stred zákuska polejeme čokoládovou polevou.
-
8
Dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Pred podávaním ozdobíme podľa seba, pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.
Ej, ale by kúsok bodol🙂
Ako komu, mňa biela čokoláda spoľahlivo odpudí, chutí mi ako presladený tuk:)
To nevadí, veď sa dá nahradiť tmavou. Plnka je zaujímavá, ešte som sa s takou nestretla. Pekná práca, mne robí problém aj nakrájať niečo na rovnaké kúsky.
Vsechny recepty pecu pro vnoucata, oni to sladke vybehaji, neposedi ani pet minut, ale zkusim degustacni vzorecek to opravdu neodolam.
Ďakujem krásne za príjemný komentár som rada že sa recept páči. Pozdravujem.
Veru vynikajúce preto názov.... Fantastické. Ďakujem veľmi pekne.
Výborná chuť a tá plnka dodáva výbornú.... Chuť.
Ďakujem som rada, že sa recept páči.
To som rada odporúčam upiecť.
No... keby sme boli navzájom bližšie tak by bola aj, koštovka... Pozdravujem.
Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
Tak ako píšeš môžeš vymeniť za polevu z tmavej čokolády.
Aj tebe krásny víkend.... som rada, že ťa môj zákusok potešil. Ďakujem za nahliadnutie receptu.
Len byť bližšie a tak by bola.... Ochutnávka.
Olinecko, bylo by to super ale je to vic jak 600 km.
Ďakujem krásne.
Veru fajnova chuť, ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči milá @haji .
Lepšie povedané nie "radšej" ale "aj" … :-))