Smotanový zákusok

Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Korpus s vôňou perníka, plnka z kyslej smotany, poleva z bielej čokolády, tomu sa určite sa nedá odolať.* Bola oslava a tak ponúkam viac.

70 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne pridáme striedavo teplú vodu, olej šľaháme. Múku preosejeme spojíme s klasickým aj perníkovým práškom do pečiva, kakaom a zmes po častiach pridáme do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme cesto a upečieme v rúre predhriatej na 190 °C 20 - 25 minút.
  2. Suroviny na plnku.
  3. Do misy dáme všetky ingrediencie na plnku, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
  4. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho, asi 6-7 minút... Keď je smotana viac percentná, urobí sa skôr. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s krémom.
  5. Vrch a boky vychladnutého korpusu upravíme, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Každú potrieme džemom.
  6. Naplníme plnkou, ukladáme na seba. Plnkou potrieme vrch aj boky, trocha krému si odložíme na zdobenie. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.
  7. Zákusok ozdobíme odloženou plnkou. Smotanu ohrejeme do horúca pridáme na menšie kúsky polámanú bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa nerozpustí. Stred zákuska polejeme čokoládovou polevou.
  8. Dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Pred podávaním ozdobíme podľa seba, pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.