Smotanový zákusok
Fantastické rezy s bielou čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Korpus s vôňou perníka, plnka z kyslej smotany, poleva z bielej
čokolády, tomu sa určite sa nedá odolať.* Bola oslava a tak ponúkam viac.
70 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne pridáme striedavo teplú vodu, olej šľaháme. Múku preosejeme spojíme s klasickým aj perníkovým práškom do pečiva, kakaom a zmes po častiach pridáme do cesta. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme cesto a upečieme v rúre predhriatej na 190 °C 20 - 25 minút.
- Suroviny na plnku.
- Do misy dáme všetky ingrediencie na plnku, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho, asi 6-7 minút... Keď je smotana viac percentná, urobí sa skôr. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s krémom.
- Vrch a boky vychladnutého korpusu upravíme, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti. Každú potrieme džemom.
- Naplníme plnkou, ukladáme na seba. Plnkou potrieme vrch aj boky, trocha krému si odložíme na zdobenie. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.
- Zákusok ozdobíme odloženou plnkou. Smotanu ohrejeme do horúca pridáme na menšie kúsky polámanú bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa nerozpustí. Stred zákuska polejeme čokoládovou polevou.
- Dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním ozdobíme podľa seba, pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.