Bezlepkový malinovo-smotanový zákusok so želatínou videorecept
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
160 g |
|
50 ml |
|
150 ml vlažná |
|
230 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
Smotanová želatína: | |
150 ml studené |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
400-500 g |
|
podľa chuti |
|
Malinová želatína: | |
600 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridávame kryštálový cukor, žĺtky, olej a vodu. Ručne vmiešame bezlepkovú múčnu zmes Cake mix a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 °C 15-20 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- 2
Smotanová želatína: Želatínu necháme napučať v mlieku. Vyšľaháme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme kyslú smotanu.
- 3
Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a za stáleho šľahania pridáme k smotane. Dosladíme podľa chuti a vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme stuhnúť v chladničke asi 3 hodiny.
- 4
Malinová želatína: Druhú želatínu necháme napučať v 100 ml vody a vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVIT malina. Napučanú želatínu rozpustenú v mikrovlnnej rúre zmiešame s LianaVITOM. Kým zo želatíny spadne pena, na koláč poukladáme maliny a zalejeme pripravenou želatínou. Necháme v chladničke úplne stuhnúť.
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu