Smotanový zákusok
Smotanový zákusok

Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 7. októbra 2024

Ak vám príde na chuť zákusok a máte kyslú smotanu, vrelo odporúčam.

20 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
140 g
140 g
1 bal.
1/2 bal.
6 ks
z 1 bio citróna
štipka
Plnka:
800 g
1 bal. (Créme Olé)
1 bal.
1 bal.
150 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia som si rozdelila. Bielky som vyšľahala s trochou soli do tuha a pridávala citrónovú šťavu, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Keď som to mala dobre vyšľahané, začala som pridávať žĺtky a múku do ktorej som si dala kypriaci prášok. Dobre premiešala. Cesto som vyliala na plech kde som si dala papier na pečenie. Plech rozmer 32 cm x 41 cm. Piekla som asi 20 minút pri teplote 190 stupňov. Ale tu si už musíte dávať pozor, každá si svoju rúru poznáte. Korpus upečený.

    Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korpus som nechala vychladnúť. Pokiaľ chladol som si vyšľahala kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a pudingom (vysypala som prášok). Vyšľahala som šľahačku podľa návodu teda dala som 150 ml mlieka a vyšľahala šľahačku a pridala stužovač, dobre prešľahala. Pridala ku kyslej smotane a dobre premiešala. Vychladnutý korpus som prekrojila po dĺžke na polovicu a naplnila. Trochu plnky som si nechala na vrch a na vrch som ešte nastrúhala citrónovú kôru. Ale tu si už môžete urobiť podľa seba. Môžete si urobiť citrónovú polevu a tým potrieť vrch zákuska. To je už na Vás. U nás veľmi sladké nemusíme, tak som to takto riešila. A taktiež ak chcete si môžete pridať do plnky práškový cukor podľa svojej chuti. Nám to takto stačilo.

    Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

martamm
Kolacik vyzera vyborne, len ta praskova slahacka je mi akosi proti srsti. Pouzijem klasicku, hadam tym nic nepokazim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia