Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany fotorecept
Foto: sonulienka
Ak vám príde na chuť zákusok a máte kyslú smotanu, vrelo odporúčam.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
140 g |
|
140 g |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
6 ks |
|
z 1 bio citróna |
|
štipka |
|
Plnka: | |
800 g |
|
1 bal. (Créme Olé) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Vajcia som si rozdelila. Bielky som vyšľahala s trochou soli do tuha a pridávala citrónovú šťavu, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Keď som to mala dobre vyšľahané, začala som pridávať žĺtky a múku do ktorej som si dala kypriaci prášok. Dobre premiešala. Cesto som vyliala na plech kde som si dala papier na pečenie. Plech rozmer 32 cm x 41 cm. Piekla som asi 20 minút pri teplote 190 stupňov. Ale tu si už musíte dávať pozor, každá si svoju rúru poznáte. Korpus upečený.
-
3
Korpus som nechala vychladnúť. Pokiaľ chladol som si vyšľahala kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a pudingom (vysypala som prášok). Vyšľahala som šľahačku podľa návodu teda dala som 150 ml mlieka a vyšľahala šľahačku a pridala stužovač, dobre prešľahala. Pridala ku kyslej smotane a dobre premiešala. Vychladnutý korpus som prekrojila po dĺžke na polovicu a naplnila. Trochu plnky som si nechala na vrch a na vrch som ešte nastrúhala citrónovú kôru. Ale tu si už môžete urobiť podľa seba. Môžete si urobiť citrónovú polevu a tým potrieť vrch zákuska. To je už na Vás. U nás veľmi sladké nemusíme, tak som to takto riešila. A taktiež ak chcete si môžete pridať do plnky práškový cukor podľa svojej chuti. Nám to takto stačilo.
Vyskúšaj uvidíš ja som robila presne podľa receptu. Daj vedieť. Pozdravujem.