Skúšala som fánky, rôzne recepty, nakoniec tento splnil moje očakávania, je chuťovo výborný a aj cesto vynikajúce... keď máte chuť na niečo sladké... odporúčam... Zobraziť celý popisSkúšala som fánky, rôzne recepty, nakoniec tento splnil moje očakávania, je chuťovo výborný a aj cesto vynikajúce... keď máte chuť na niečo sladké... odporúčam... je to recept z jedného časopisu...
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
80 g |
|
20 g na pečenie-palmarin, helia... |
|
3 ks |
|
8 PL |
|
6 PL |
|
1 malá lyžička |
|
štipka |
|
na vyprážanie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Preosejeme múku a zmiešame so všetkými surovinami. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát zhruba 5 mm.
-
2
Radielkom robíme štvorce, ktoré v strede narežeme na uhlopriečku a jeden koniec vložíme do otvoru.
-
3
Vyprážame na horúcom oleji dozlatista.
-
4
Odložíme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre so škoricovým.
Diskusia k receptu