Famózne medové rezy

edusha - fotkaedusha, 15. marca 2013
Famózne medové rezy
Foto: edusha

Je to naozaj famózny koláčik - milujeme ho všetci :)

20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
50 dkg
20 dkg
2 ks
20 dkg
2 PL
2 čl
2 čl
ORECHOVA ZMES:
35 dkg
8 dkg
12 dkg
3 PL
PLNKA:
3 dl
1,5 PL
1,5 PL
10 dkg
1 ks
25 dkg
1 dl




Postup

  1. 1

    Zo surovin si vypracujeme cesto...(v mlieku rozmiešame sodu bic. a a tak pridame do cesta.)Rozdelime na dve polovice,vyvalkame na papiery na pečenie.... .

  2. 2

    Jeden plat upečieme (na 170°-15 min) a na druhy si urobme orechovu zmes. Orechy nasekame na štvrtinky a opečieme na panvici, pridame cukor , maslo, med .Ešte horucu ju vylejeme na druhy plat cesta ,rozotrieme a pečieme.

  3. 3

    PLNKA:Uvarime si kašu z mlieka , cukru ,muky a solamilu.nechame vychladnuť.Maslo vymiešame s van.cukrom.Do vychladnutej kaše pomaly zašlahame maslo.

  4. 4

    Prvy plat pokvapkame rumom a natrieme krem,prikryjeme platom s orechami... MUSIME NECHAť POSTAŤ ASPON JEDEN DEN. dobru chuť :-)

Diskusia k receptu

anka22
poznám tento koláčik je ozaj výborný,piekla som ho naposledy na vianoce, všetkým chutil. odporúčam
laurisia
Ukladám, vypadá veľmi lákavo :-) Med a orechy ... čo viac treba ku šťastiu? :-)
siskam
Môžem potvrdiť, že tento koláč je fakt vynikajúci, jeden z najlepších aký robievam. Poznám ho pod názvom Orlík a každému veľmi chutí.
masa80
Ja ho mám pod nazvom Nebíčko v papulke a je to pravda ,je úžasný.
1ariana
Ja ho tiež poznám ako Orlík, ale ten vrchný plát v mojom receptíku ide orechami dolu na krém. Potom sa na vrchný plát na tenučko natrie krém a poleje čokoládou...skutočne je to výborný zákusok. Vždy sa zje veľmi rýchle. :o) Ale aj takto je to zaujímavé, orieškami na vrch. Je s tým potom menej práce. :o) Máš ho naozaj veľmi ... veľmi pekný. Vyzerá skutočne luxusne.
fany1602
tak tieto rezy sú naozaj famozne!!!!piekla som ich teraz na sviatky a každému veľmi chutili takže to bude náš obľúbený zákusok!!!aj tak zbožňujeme orechové a tu som na tej kruste ozaj nešetrila orechy a výsledok stál za to!!!takže veľmi pekne dakujem za super receptík!!!! :)
morenajea
Súhlasím s ostatnými - toto je neuveriteľný zákusok. Je dobré nechať ho odležať nech sa nacucá a zmäkne. Chutí vianočne a je sýty. Mal výborné ohlasy, tak som ho musela dať ďalej :)
sovka62
Robievam, vždy keď potrebujem napiecť veľa a času je málo. Je to skoro bez roboty a výsledok naozaj vynikajúci, zatiaľ sa olizoval každý, kto ochutnal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia