Foto: edusha
Je to naozaj famózny koláčik - milujeme ho všetci :)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
50 dkg |
|
20 dkg |
|
2 ks |
|
20 dkg |
|
2 PL |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
ORECHOVA ZMES: | |
35 dkg |
|
8 dkg |
|
12 dkg |
|
3 PL |
|
PLNKA: | |
3 dl |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
25 dkg |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Zo surovin si vypracujeme cesto...(v mlieku rozmiešame sodu bic. a a tak pridame do cesta.)Rozdelime na dve polovice,vyvalkame na papiery na pečenie.... .
- 2
Jeden plat upečieme (na 170°-15 min) a na druhy si urobme orechovu zmes. Orechy nasekame na štvrtinky a opečieme na panvici, pridame cukor , maslo, med .Ešte horucu ju vylejeme na druhy plat cesta ,rozotrieme a pečieme.
- 3
PLNKA:Uvarime si kašu z mlieka , cukru ,muky a solamilu.nechame vychladnuť.Maslo vymiešame s van.cukrom.Do vychladnutej kaše pomaly zašlahame maslo.
- 4
Prvy plat pokvapkame rumom a natrieme krem,prikryjeme platom s orechami... MUSIME NECHAť POSTAŤ ASPON JEDEN DEN. dobru chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/dezert-orlik/11916-recept.html...