Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 22. novembra 2017

Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a tak je jedlo rýchlo hotové. Chutí fantasticky. Základnými koreninami sú koriander a rasca, mám radšej prevahu koriandru. Falafel bude krásne prevoňaný, ak gulôčky koriandru nameliete čerstvé, môžete však použiť aj vopred namletý... https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-z-cervenej-sosovice

10
porcií

Suroviny

100 g
50 g
1 ks
3 - 4 strúčiky
 hrsť
1/2 PL
1 PL
2 PL
Dresing:
2 PL
1 čl
1 PL
1 čl
pár stoniek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarte červenú šošovicu a nechajte ju vychladnúť.

  2. 2

    Petržlenovú vňať a cibuľu nasekajte nadrobno, sezamové semienka pomelte.

  3. 3

    V miske zmiešajte uvarenú červenú šošovicu, cibuľu, prelisovaný cesnak, všetky koreniny a soľ a postupne pridávajte múku podľa potreby.

  4. 4

    Vytvarujte guličky, valčeky alebo placky a mierne opečte na panvici na olivovom oleji.

  5. 5

    Na dresing zmiešajte všetky suroviny a dobre premiešajte. Tymián pridávajte postupne a množstvo prispôsobujte vlastnej chuti.

    Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@Patincatsomekitchen (22.11.2017 16:24)
Recept je příjemný, líbí se mi celý, i dresing je fajnový - jemný, náramně se k tvému pokrmu hodí. S názvem si nedělám vrásky, chuť je pro mě to hlavní! Jsi šikulka, díky za inspiraci!

Pridaj komentár k receptu: