Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 22. novembra 2017

Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej Zobraziť celý popisFalafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a tak je jedlo rýchlo hotové. Chutí fantasticky. Základnými koreninami sú koriander a rasca, mám radšej prevahu koriandru. Falafel bude krásne prevoňaný, ak gulôčky koriandru nameliete čerstvé, môžete však použiť aj vopred namletý... https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-z-cervenej-sosovice

10
porcií

Suroviny

100 g
50 g
1 ks
3 - 4 strúčiky
 hrsť
1/2 PL
1 PL
2 PL
Dresing:
2 PL
1 čl
1 PL
1 čl
pár stoniek




Postup

  1. 1

    Uvarte červenú šošovicu a nechajte ju vychladnúť.

  2. 2

    Petržlenovú vňať a cibuľu nasekajte nadrobno, sezamové semienka pomelte.

  3. 3

    V miske zmiešajte uvarenú červenú šošovicu, cibuľu, prelisovaný cesnak, všetky koreniny a soľ a postupne pridávajte múku podľa potreby.

  4. 4

    Vytvarujte guličky, valčeky alebo placky a mierne opečte na panvici na olivovom oleji.

  5. 5

    Na dresing zmiešajte všetky suroviny a dobre premiešajte. Tymián pridávajte postupne a množstvo prispôsobujte vlastnej chuti.

    Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom - obrázok 5

Diskusia k receptu

malusa
Zo 150g šošovice 10 porcii? Asi na ochutnávku. :-)
jujoska
a nerozmyslala si nad tym ze by si to robila len z namocenej a nie uvarenej sosovice? Lebo aj spravny falafel sa robi z neuvareneho cicera. Takto su to sosovicove fasirky :-D
patincatsomekitchen
@Jujoska (22.11.2017 14:12)
ano viem ze tradicny falafel sa namaca, ja strukoviny zatial pripravujem vzdy tak, ze ich varim. Nech su to teda fasirky, mne je jedno.

...je to 10 kusov, jasna vec
haji
@Patincatsomekitchen (22.11.2017 16:24)
Recept je příjemný, líbí se mi celý, i dresing je fajnový - jemný, náramně se k tvému pokrmu hodí. S názvem si nedělám vrásky, chuť je pro mě to hlavní! Jsi šikulka, díky za inspiraci!
siisa
Recept si ukladám na vyskúšanie. Mám rada červenú šošovicu.