Falafel v pite so zeleninovým šalátom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cícer cez noc namočíme, na druhý deň ho asi dve hodiny povaríme. Osušený cícer zomelieme s cibuľou, cesnakom, koriandrom a mletou paprikou v mlynčeku na mäso alebo v mixéri, ale nie na pyré, trošku hrubšia konzistencia vytvorí chrumkavejší falafel.
  2. Zmes okoreníme rascou, soľou, čiernym korením. Pridáme prášok do pečiva a múku, dobre vymiešame a necháme v chladničke postáť aspoň hodinu. Pred vyprážaním rozpustíme sódu bikarbónu v dvoch PL vody a zamiešame do cesta.
  3. Pomocou lyžice formujeme malé guľôčky falafelu. Na rozpálenom oleji falafel opražíme z oboch strán. Servírujeme v pite alebo arabskom chlebe so zeleninovým šalátom.