Fakt mäkké vianočné medovníčky
Foto: bavimapiect
Tento recept mám odskúšaný už asi miliónkrát. Posledné 3 roky pečiem perníkové cesto výlučne podľa tohto receptu. Perníčky sú hneď po dopečení úplne Zobraziť celý popisTento recept mám odskúšaný už asi miliónkrát. Posledné 3 roky pečiem perníkové cesto výlučne podľa tohto receptu. Perníčky sú hneď po dopečení úplne jemnučké a krehké. Mäkkú konzistenciu si zachovajú aj niekoľko dní po upečení. Nemám odskúšané akú dlhú záručnú dobu majú, pretože sa u nás hneď zjedia. Vždy som ich na Vianoce musela piecť aj trikrát :) Strašné toto.
porcií
príprava
na 150-175 °C
Postup
-
1
Všetko dôkladne prepracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť v chladničke do druhého dňa.
- 2
Na ďalší deň cesto vyvaľkáme na 3-5 mm hrubý plát. Povykrajujeme medovníčky a dáme na plech. Pečieme na 150-175 °C asi 5-7 min. Upečené, ešte teplé medovníky potrieme rozšľahaným bielkom. Perníčky sú hneď mäkké, skladujeme ich v plastovej dóze. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám ho na Vareche, recept je od majsterky sveta v pečení medového pečiva v r. 2008 v Berlíne.
samozrejme, inakšie ani nepečiem. Oprava hore: Ražná múka.
Aj 2,5 ročnému vnúčikovi chutia. Na skúšku urob len z polovičnej dávky, doporučujem. Moje medovníky sa mažú žĺtkom az po upečení, budú krásne lesklé