Medovníky

Fakt mäkké vianočné medovníčky

Autor receptu: bavimapiect

Tento recept mám odskúšaný už asi miliónkrát. Posledné 3 roky pečiem perníkové cesto výlučne podľa tohto receptu.* Perníčky sú hneď po dopečení úplne jemnučké a krehké. Mäkkú konzistenciu si zachovajú aj niekoľko dní po upečení. Nemám odskúšané akú dlhú záručnú dobu majú, pretože sa u nás hneď zjedia. Vždy som ich na Vianoce musela piecť aj trikrát :) Strašné toto.

50-60
porcií
40 minút
príprava
5-7 minút
na 150-175 °C

Postup

  1. Všetko dôkladne prepracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť v chladničke do druhého dňa.
  2. Na ďalší deň cesto vyvaľkáme na 3-5 mm hrubý plát. Povykrajujeme medovníčky a dáme na plech. Pečieme na 150-175 °C asi 5-7 min. Upečené, ešte teplé medovníky potrieme rozšľahaným bielkom. Perníčky sú hneď mäkké, skladujeme ich v plastovej dóze. Prajem dobrú chuť!