Exotické prsia Terijaki

Autor receptu: bejgi

Dnes bola exotika na obed...

6
porcií
120 minút
príprava
1 hod. minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso s kosťou vykostíme, umyjeme a nakrájame na 1/4nky /väčšie kúsky/
  2. Zázvor, sójovú omáčku, ryžové víno, korenie Shan shi wok, alebo kardamon korenie, cukor, sezam lúpaný,cesnak, šípkový lekvár, olivový olej, zamiešame do mäsa a necháme postáť aspoň na noc.
  3. z kosti pŕs, 7 korení a časťou cibule, soli, uvaríme vývar 1/2 hod.
  4. Mäsko v marináde opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.
  5. Nakrájame zeleninu a hubky.
  6. Do vývaru nasypeme nakrájanú papriku, zbytok cibule, hlivy a necháme chvíľu zovrieť, nie úplne do mäkka a na záver pridáme kokosové mlieko so solamylom /môže sa nahradiť smotanou/.
  7. Uvaríme ryžové cestoviny
  8. Na ryžové cestoviny pridáme bod č.6 a bod č.4.
  9. Ja zvyknem prílohu aj s čerstvo nakrájanou uhorkou so smotanou a bylinkami.
  10. a kto vládze ( moji chlapi áno) tak ešte po jedle koláčik :)