Jahodový zákusok
Éclairs s vanilkovým krémom a jahodami
Autor receptu: redakcia
Fantastický dezert z odpaľovaného cesta, ktorý uspokojí aj náročných maškrtníkov.
14 ks porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 200/180 °C |
Postup
- Do vriacej osolenej vody s olejom prisypeme preosiatu múku. Teplotu zmiernime a vareškou miešame cesto tak dlho, kým sa neprestane lepiť na steny a dno hrnca. Potom cesto preložíme do studenej misy. Miešame, kým trochu nevychladne. Následne po jednom zašľahávame vajcia a vymiešame husté, hladké a lesklé cesto.
- Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na tukom vymastený plech striekame pásiky dlhé asi 10 cm. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 20 minút dozlatista. Vychladnuté korpusy pozdĺžne prekrojíme.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do vlažného pudingu zašľaháme na kúsky nakrájané maslo. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame ho na spodné diely korpusov. Jahody očistíme, nakrájame na plátky a poukladáme ich na krém.
- Na polevu preosejeme cukor. Pridáme horúcu vodu, citrónovú šťavu a sirup a vymiešame dohladka. Polevou potrieme vrchné časti korpusov. Keď poleva zatuhne, vrchné časti priklopíme na korpusy s krémom a jahodami.