Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채

Redakcia
, 26. novembra 2015 19:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채Foto: Andrea Červenková

Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku

Prečítajte si aj súvisiace články:
Chuť Kórey opäť na Slovensku
Hyung-soo Yim: Chuť Kórey je pre mňa chuťou domova


Suroviny

150 g chudé
150 g číre
1,5 PL
1 PL
1 PL mleté
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ČL
1 ks
5 ks sušené
11 strúčikov
1 ks
1 ks sušený
Korenená omáčka:
2 PL
1 PL
1 PL nasekaná
1 strúčik
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky a nechajte postáť v korenenej omáčke.

  2. 2

    Mrkvu, papriku a cibuľu nakrájajte na tenké pásiky a zľahka všetko orestujte na sezamovom oleji so štipkou soli.

  3. 3

    Huby shiitake nechajte zmäknúť v teplej vode a potom opatrne poduste s 1/2 PL sójovej omáčky.

  4. 4

    Marinované hovädzie mäso opečte s nasekaným cesnakom a keď je hotové, pridajte podusené huby shiitake a všetko ešte 1 minútu restujte.

  5. 5

    Číre cestoviny namočte do teplej vody, potom uvarte a po uvarení premyte studenou vodou. Následne nakrájajte na dĺžku asi 20 cm a premiešajte so sezamovým olejom.

  6. 6

    Zmiešajte všetku zeleninu, mäso s hubami, cestoviny, ochuťte sezamovým olejom, soľou a čiernym korením. Podľa chuti môžete pridať aj trošku cukru a sójovej omáčky.

  7. 7

    Naložte na tanier a podávajte s pečeným vaječným žĺtkom nakrájaným na pásiky, dubákom nakrájaným na pásiky a semienkami ginka.

  8. 8

    Tip: Na tento recept je možné použiť aj iné druhy zeleniny, ktoré máte k dispozícii.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist