Kysnutá bábovka

Dvojfarebná kysnutá bábovka

Autor receptu: trojmamakika

Túto bábovku nám piekla mamina ako deťom a teraz ju ja pečiem svojim ?

10-12
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z polovice mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások.
  2. Sypké suroviny (okrem kakaa) dáme do misky, pridáme kvások, maslo a postupne podľa potreby prilievame zvyšné mlieko.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré sa odliepa od stien misky aj od rúk a necháme kysnúť cca 30 minút. Po 30 minútach cesto jemne premiesime a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
  4. Následne cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť pomocou kakaa zafarbíme na hnedo a to tak, že kakao rozmiešame v troške mlieka a vmiesime do polovice cesta. (Pokiaľ chcete len bielu bábovku, tento bod vynecháte).
  5. Obe polovice cesta vyvaľkáme približne na rovnaké obdĺžniky. Tmavé cesto položíme na biele a spolu zvinieme.
  6. Zvinuté cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a necháme podkysnúť cca 30 minút.
  7. Rúru vyhrejeme na 170 °C a bábovku pečieme približne 40-50 minút.
  8. Hotovú bábovku necháme vychladnúť a krásne sa nám z formy vyklopí sama. Dobrú chuť ?