Kysnutá bábovka
Dvojfarebná kysnutá bábovka
Autor receptu: trojmamakika
Túto bábovku nám piekla mamina ako
deťom a teraz ju ja pečiem svojim ?
10-12 porcií |
90 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Z polovice mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások.
- Sypké suroviny (okrem kakaa) dáme do misky, pridáme kvások, maslo a postupne podľa potreby prilievame zvyšné mlieko.
- Vypracujeme cesto, ktoré sa odliepa od stien misky aj od rúk a necháme kysnúť cca 30 minút. Po 30 minútach cesto jemne premiesime a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
- Následne cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť pomocou kakaa zafarbíme na hnedo a to tak, že kakao rozmiešame v troške mlieka a vmiesime do polovice cesta.
(Pokiaľ chcete len bielu bábovku, tento bod vynecháte).
- Obe polovice cesta vyvaľkáme približne na rovnaké obdĺžniky. Tmavé cesto položíme na biele a spolu zvinieme.
- Zvinuté cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a necháme podkysnúť cca 30 minút.
- Rúru vyhrejeme na 170 °C a bábovku pečieme približne 40-50 minút.
- Hotovú bábovku necháme vychladnúť a krásne sa nám z formy vyklopí sama.
Dobrú chuť ?