Dvojaké šišky, s lekvárom a s jahodovou penou fotorecept
tradičné..
príprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 40 g |
|
| 4 dl |
|
| 4 ks |
|
| 80g |
|
| 100g |
|
| 1 čl |
|
| štipka |
|
| 2 PL |
|
| na vyprážanie |
|
| z čiernych ríbezlí |
|
| 1dl |
|
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 4 plné pl |
|
Postup
-
1
Z ingrediencií vymiesime cesto,tradične kvások z mlieka droždia trošky cukru necháme,nakvasiť a použijeme na zamiesenie a necháme cesto nakysnúť...
-
2
z vykysnuté cesto rozvaľkáme a povykrajujeme pohárom pampúšky...
-
3
šišky vypražíme v oleji,...
-
4
niektoré šišky,naplníme lekvárom...
-
5
naplníme si pištol lekvárom a naplníme šišky..
-
6
naplníme,či chceme menej lekváru , alebo viac...
-
7
celé to vyzerá asi takto a stlačením vstrekne jednu dávku lekváru,takže šišky nemusím plniť pred vysmážaním...
-
8
hned´na začiatku treba dať bielky,kryštáľový cukor a vodu do nádoby a pomiešať nechať posťáť 1 hod , a až potom šľaháme ....,
-
9
pena sa šlahá dosť dlho,tak po 5 min.pridáme jahodový džem a šlaháme do zhustnutia a podávame s prázdnymi šiškami..
-
10
Dobrú chuť...









Diskusia k receptu