Dvojaké šišky, s lekvárom a s jahodovou penou (fotorecept)
Autor receptu: danculka
tradičné.. Postup- Z ingrediencií vymiesime cesto,tradične kvások z mlieka droždia trošky cukru necháme,nakvasiť a použijeme na zamiesenie a necháme cesto nakysnúť...
- z vykysnuté cesto rozvaľkáme a povykrajujeme pohárom pampúšky...
- šišky vypražíme v oleji,...
- niektoré šišky,naplníme lekvárom...
- naplníme si pištol lekvárom a naplníme šišky..
- naplníme,či chceme menej lekváru , alebo viac...
- celé to vyzerá asi takto a stlačením vstrekne jednu dávku lekváru,takže šišky nemusím plniť pred vysmážaním...
- hned´na začiatku treba dať bielky,kryštáľový cukor a vodu do nádoby a pomiešať nechať posťáť 1 hod , a až potom šľaháme ....,
- pena sa šlahá dosť dlho,tak po 5 min.pridáme jahodový džem a šlaháme do zhustnutia a podávame s prázdnymi šiškami..
- Dobrú chuť...
|