Dvojaké šišky, s lekvárom a s jahodovou penou (fotorecept)

Autor receptu: danculka

tradičné..

150 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z ingrediencií vymiesime cesto,tradične kvások z mlieka droždia trošky cukru necháme,nakvasiť a použijeme na zamiesenie a necháme cesto nakysnúť...
  2. z vykysnuté cesto rozvaľkáme a povykrajujeme pohárom pampúšky...
  3. šišky vypražíme v oleji,...
  4. niektoré šišky,naplníme lekvárom...
  5. naplníme si pištol lekvárom a naplníme šišky..
  6. naplníme,či chceme menej lekváru , alebo viac...
  7. celé to vyzerá asi takto a stlačením vstrekne jednu dávku lekváru,takže šišky nemusím plniť pred vysmážaním...
  8. hned´na začiatku treba dať bielky,kryštáľový cukor a vodu do nádoby a pomiešať nechať posťáť 1 hod , a až potom šľaháme ....,
  9. pena sa šlahá dosť dlho,tak po 5 min.pridáme jahodový džem a šlaháme do zhustnutia a podávame s prázdnymi šiškami..
  10. Dobrú chuť...