Dusené jelenie stehno
Dusené jelenie stehno

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 6. augusta 2018
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
100 minút
príprava

Suroviny

1 kg
30 g
250 g
10 g
200 g
100 g
10 g
1 kg
1 kg
250 g
100 g
10 g
10 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, podľa chuti rozmarín a dusíme domäkka.

  2. 2

    Zemiaky v šupke uvaríme, po uvarení ošúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich nakrájame na malé kocky, pridáme bryndzu, kyslú smotanu, najemno nakrájanú červenú cibuľu, petržlenovú vňať, pažítku a dochutíme soľou a korením. Premiešame.

  3. 3

    Udusené mäso podávame so zemiakovým šalátom s bryndzou, ktorý môžeme tvarovať do guliek či kopčekov.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: