Dusená cvikla s kvakou

Autor receptu: alena45

V jeden večer som sa rozhodla vyskúšať kvaku na viac spôsobov, a využiť všetku zeleninu, ktorú som si zo záhrady doniesla.

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mladú zeleninu umyjeme, nešúpeme a pokrájame na štvrťky, Vložíme do pekáča, posolíme, posypeme troškou cukru, pokvapkáme olejom a šťavou z pol citróna, zľahka premiešame, rovnomerne rozložíme a nakoniec pokladieme lístky mäty. Zakryjeme alobalom alebo pokrývkou a dusíme v rúre na 200 stupňov cca 35 minút.
  2. Toto jedlo má veľa variácií, od použitia cesnaku, šalotky, rôznych druhov byliniek, až po dokončenie jedla niektorým zo syrov, napríklad výborným kozím syrom alebo mozzarellou. Nám chutilo aj v tej najjednoduchšej podobe, lebo mladá zelenina je lahodnejšia, ako bude v jeseni.
  3. Hranolčeky s parmezánom, aj toto dusené s cviklou som piekla naraz v rúre v dvoch menších pekáčoch. Prajem dobrú chuť.