Dusená cvikla s kvakou
Autor receptu: alena45
V jeden večer som sa rozhodla vyskúšať kvaku na viac spôsobov, a využiť všetku zeleninu,
ktorú som si zo záhrady doniesla.
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Mladú zeleninu umyjeme, nešúpeme a pokrájame na štvrťky, Vložíme do pekáča, posolíme, posypeme troškou cukru, pokvapkáme olejom a šťavou z pol citróna, zľahka premiešame, rovnomerne rozložíme a nakoniec pokladieme lístky mäty. Zakryjeme alobalom alebo pokrývkou a dusíme v rúre na 200 stupňov cca 35 minút.
- Toto jedlo má veľa variácií, od použitia cesnaku, šalotky, rôznych druhov byliniek, až po dokončenie jedla niektorým zo syrov, napríklad výborným kozím syrom alebo mozzarellou. Nám chutilo aj v tej najjednoduchšej podobe, lebo mladá zelenina je lahodnejšia, ako bude v jeseni.
- Hranolčeky s parmezánom, aj toto dusené s cviklou som piekla naraz v rúre v dvoch menších pekáčoch.
Prajem dobrú chuť.