Foto: vladokat
Rýchla, chutná a relatívne zdravá nátierka na raňajky alebo večeru :-)
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľku si nakrájame nadrobno a na oleji skaramelizujeme do hneda. Pridáme rozdrobené droždie a necháme rozpustiť. Prisypeme soľ, korenie a rascu podľa chuti. Do rozpustenej hmoty pridáme vajíčka a poriadne premiešame. Keď máme hotovo, natierame si ju na chlebík (ideálne čerstvý, domáci :-), poukladáme naň na plátky nakrájaný cesnak a posypeme paprikou a natrhanou petržlenovou vňaťkou. Je to ozaj výborne :-)
ale oco ma vždy viedol skôr k surovému droždiu
napriklad ja som ako maly chlapec tuto natierku neznasal ale ako vsetko v zivote, tak aj chute casom dozrievaju... nazdravie :-)
robím rovnako ako ty, dávam do nej aj horčicu, niekedy aj trochu taveného syra @lorak40 : vajíčka surové, nechať zhustnúť
varecha.pravda.sk/recepty/natierka-z-drozdia/5969-recept....