Domáce cestoviny

Drevorubačské trhance (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme do misy, pridáme asi 1 ČL soli, zalejeme vlažnou vodou. Dobre premiesime a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
  2. Cesto rozdelíme na menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme.
  3. Potom nerovnomerne natrháme, vytvoríme tak trhance.
  4. Vo väčšom hrnci uvaríme vodu s 1 ČL soli a keď začne vrieť, pridáme do nej natrhané cesto. Varíme asi 2 minúty.
  5. Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kocky. Pekáč potrieme 1/2 PL masti, rozložíme zemiaky a osolíme podľa chuti. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Slaninu nakrájame na menšie kocky a opražíme spolu s 1/2 PL masti dochrumkava. Na 1 PL masti opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu.
  6. K uvareným cestovinám pridáme upečené zemiaky, opraženú slaninu a cibuľu, premiešame a podávame.