Pivový chlieb
Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30-40 minút na 220 °C |
Postup- Droždie rozmiešame v pive spolu so
soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme
nastrúhaný uvarený zemiak a múku, vymiesime
polotuhé cesto, ktoré necháme kysnúť
asi 30 minút.
- Z vykysnutého cesta vytvarujeme
2 bochníky, ktoré necháme podkysnúť
a pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C
asi 30–40 minút. Upečené bochníky necháme vychladnúť
na mriežke.
- Nátierka: Oškvarky pomelieme, pridáme horčicu, soľ, korenie, nastrúhané uhorky, maslo, cesnak a nastrúhané vajcia uvarené natvrdo. Všetko spolu dobre premiešame.
|