Pivový chlieb

Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozmiešame v pive spolu so soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme nastrúhaný uvarený zemiak a múku, vymiesime polotuhé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.
  2. Z vykysnutého cesta vytvarujeme 2 bochníky, ktoré necháme podkysnúť a pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi 30–40 minút. Upečené bochníky necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Nátierka: Oškvarky pomelieme, pridáme horčicu, soľ, korenie, nastrúhané uhorky, maslo, cesnak a nastrúhané vajcia uvarené natvrdo. Všetko spolu dobre premiešame.