Domáce špenátové gnocchi fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 30. novembra 2012

Niet nad domáce gnocchi, rýchly recept na výbornú večeru.

4
porcie

Suroviny

4-5 ks veľké
1 ka
štipka
 podľa potreby
Omáčka:
2 PL
2 strúčiky
300 g mrazený
1 dcl ( smotana na varenie)
2-3 PL strúhaný
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Uvarené prepasírujeme, pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky. Z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky. Z kúsočkov urobíme guľky a sploštíme ich vidličkou. Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové. Omáčku: na panvici roztopíme maslo a opečieme cesnak buď pokrájaný na plátky, alebo len rozpučený rukou pridáme mrazený špenát premiešame a necháme povariť. Osolíme pridáme štipku muškátového orecha a zalejeme mliekom primiešame parmezán a necháme trošku ( redukovať) zhustnúť. Zmiešame s gnocchami a podávame ešte postrúhané parmezánom.

  2. 2

    zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme (toto bolo 3 ks pre menej osôb)

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prepasírujeme

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z kúsočkov urobíme guľky

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    sploštíme ich vidličkou

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    trošku piplačka ale výsledok stojí zato

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    nepreplachujeme( ak nemáme ešte omáčku pridáme kúsoček masla)

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    (tu je pouzitý hotový ochotený špenát so smotanou)

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    (a tu listový bez cesnaku) pridáme smotanu alebo sojové mlieko ( chuť je skoro rovnaká lebo sojové mlieko je sladšie ) a parmezán

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zmiešame s gnocchami

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    podávame ešte postrúhané parmezánom

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
mám posledný mrazený - vlastný - špenát..
rozhodla som sa pre tento obed na zajtra....s malým rozdielom-do zemiakového cesta -na gnocchi -nedávam vajce-netreba..

Pridaj komentár k receptu: