Foto: matavarecha
Niet nad domáce gnocchi, rýchly recept na výbornú večeru.
porcie
Suroviny
4-5 ks veľké |
|
1 ka |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
300 g mrazený |
|
|
|
1 dcl ( smotana na varenie) |
|
2-3 PL strúhaný |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Uvarené prepasírujeme, pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky. Z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky. Z kúsočkov urobíme guľky a sploštíme ich vidličkou. Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové. Omáčku: na panvici roztopíme maslo a opečieme cesnak buď pokrájaný na plátky, alebo len rozpučený rukou pridáme mrazený špenát premiešame a necháme povariť. Osolíme pridáme štipku muškátového orecha a zalejeme mliekom primiešame parmezán a necháme trošku ( redukovať) zhustnúť. Zmiešame s gnocchami a podávame ešte postrúhané parmezánom.
- 2
zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme (toto bolo 3 ks pre menej osôb)
- 3
prepasírujeme
- 4
pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky
- 5
z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky
- 6
z kúsočkov urobíme guľky
- 7
sploštíme ich vidličkou
- 8
trošku piplačka ale výsledok stojí zato
- 9
Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové
- 10
nepreplachujeme( ak nemáme ešte omáčku pridáme kúsoček masla)
- 11
(tu je pouzitý hotový ochotený špenát so smotanou)
- 12
(a tu listový bez cesnaku) pridáme smotanu alebo sojové mlieko ( chuť je skoro rovnaká lebo sojové mlieko je sladšie ) a parmezán
- 13
zmiešame s gnocchami
- 14
podávame ešte postrúhané parmezánom
- 2
rozhodla som sa pre tento obed na zajtra....s malým rozdielom-do zemiakového cesta -na gnocchi -nedávam vajce-netreba..