Domáce špenátové gnocchi fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 30. novembra 2012

Niet nad domáce gnocchi, rýchly recept na výbornú večeru.

4
porcie

Suroviny

4-5 ks veľké
1 ka
štipka
 podľa potreby
Omáčka:
2 PL
2 strúčiky
300 g mrazený
1 dcl ( smotana na varenie)
2-3 PL strúhaný
 štipka




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Uvarené prepasírujeme, pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky. Z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky. Z kúsočkov urobíme guľky a sploštíme ich vidličkou. Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové. Omáčku: na panvici roztopíme maslo a opečieme cesnak buď pokrájaný na plátky, alebo len rozpučený rukou pridáme mrazený špenát premiešame a necháme povariť. Osolíme pridáme štipku muškátového orecha a zalejeme mliekom primiešame parmezán a necháme trošku ( redukovať) zhustnúť. Zmiešame s gnocchami a podávame ešte postrúhané parmezánom.

  2. 2

    zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme (toto bolo 3 ks pre menej osôb)

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prepasírujeme

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z kúsočkov urobíme guľky

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    sploštíme ich vidličkou

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    trošku piplačka ale výsledok stojí zato

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    nepreplachujeme( ak nemáme ešte omáčku pridáme kúsoček masla)

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    (tu je pouzitý hotový ochotený špenát so smotanou)

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    (a tu listový bez cesnaku) pridáme smotanu alebo sojové mlieko ( chuť je skoro rovnaká lebo sojové mlieko je sladšie ) a parmezán

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zmiešame s gnocchami

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    podávame ešte postrúhané parmezánom

    Domáce špenátové gnocchi (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

mijaita
Nevyzkouším, znám, ale dlouho nebyly, už se těším. Jen parmezán nedávám, ten nějak nemusím.
violetacamorova
Sikovne prave dnes som myslela na domace ja by som si ich dala aj s maslom a s oprazenou struhankou, to ked potrebujem nieco narychlo, ale spenat mam velmi rada tak si ukladam tieto tvoje omacky
ancicka
U nás sa cesto neroztláča,ostava pokrájané a voláme to kokošky.
malusa
Robim so spenatom zemiakove knedliky,je to menej pracne a chutovo rovnake :-))
gabita
milujem zemiakove cesto, perky, pirohy, sulance... tak a teraz budu aj gnocchi :)
radost
mám posledný mrazený - vlastný - špenát..
rozhodla som sa pre tento obed na zajtra....s malým rozdielom-do zemiakového cesta -na gnocchi -nedávam vajce-netreba..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia