Domáce špenátové gnocchi (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Niet nad domáce gnocchi, rýchly recept na výbornú večeru.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Uvarené prepasírujeme, pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky. Z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky. Z kúsočkov urobíme guľky a sploštíme ich vidličkou. Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové. Omáčku: na panvici roztopíme maslo a opečieme cesnak buď pokrájaný na plátky, alebo len rozpučený rukou pridáme mrazený špenát premiešame a necháme povariť. Osolíme pridáme štipku muškátového orecha a zalejeme mliekom primiešame parmezán a necháme trošku ( redukovať) zhustnúť. Zmiešame s gnocchami a podávame ešte postrúhané parmezánom.
  2. zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme (toto bolo 3 ks pre menej osôb)
  3. prepasírujeme
  4. pridáme vajce, soľ a toľko múky aby sa nelepilo cesto na ruky
  5. z cesta urobíme valčeky asi 3 cm hrubé a nakrájame na kúsky
  6. z kúsočkov urobíme guľky
  7. sploštíme ich vidličkou
  8. trošku piplačka ale výsledok stojí zato
  9. Uvaríme v slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové
  10. nepreplachujeme( ak nemáme ešte omáčku pridáme kúsoček masla)
  11. (tu je pouzitý hotový ochotený špenát so smotanou)
  12. (a tu listový bez cesnaku) pridáme smotanu alebo sojové mlieko ( chuť je skoro rovnaká lebo sojové mlieko je sladšie ) a parmezán
  13. zmiešame s gnocchami
  14. podávame ešte postrúhané parmezánom