Foto: martyneza
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z droždia, cukru, mlieka a štipky múky si spravíme kvások tak, že mlieko zohrejeme, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Premiešame a vrch jemne posypeme múkou. Necháme nakysnúť.
- 2
Do misky navážime zvyšné suroviny, pridáme kvások a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 3
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky.
- 4
Každú jednu guľôčku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme.
- 5
Kraje zastrčíme dovnútra a rožok rukami jemne vyvaľkáme, aby bola rovnaká hrúbka ako na koncoch tak aj v strede rožka.
- 6
Ukladáme na plech vystlaný papierom spojom smerom nadol, aby sa pri pečení rožky neotvorili. Necháme podkysnúť kým sa nahreje rúra.
- 7
Pečieme pri teplote 220 °C cca 15 minút. Záleží od rúry.
- 8
Po upečení som rožky dala preč z plechu a oddelila som ich od seba. Dobrú chuť ?
- 2
Ďakujem 😊