Domáce rožky

Domáce rožky

Autor receptu: martyneza

12 ks
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, cukru, mlieka a štipky múky si spravíme kvások tak, že mlieko zohrejeme, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Premiešame a vrch jemne posypeme múkou. Necháme nakysnúť.
  2. Do misky navážime zvyšné suroviny, pridáme kvások a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  3. Po vykysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky.
  4. Každú jednu guľôčku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme.
  5. Kraje zastrčíme dovnútra a rožok rukami jemne vyvaľkáme, aby bola rovnaká hrúbka ako na koncoch tak aj v strede rožka.
  6. Ukladáme na plech vystlaný papierom spojom smerom nadol, aby sa pri pečení rožky neotvorili. Necháme podkysnúť kým sa nahreje rúra.
  7. Pečieme pri teplote 220 °C cca 15 minút. Záleží od rúry.
  8. Po upečení som rožky dala preč z plechu a oddelila som ich od seba. Dobrú chuť ?