Domáce rožky
Domáce rožky
Autor receptu: martyneza
12 ks porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup- Z droždia, cukru, mlieka a štipky múky si spravíme kvások tak, že mlieko zohrejeme, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Premiešame a vrch jemne posypeme múkou. Necháme nakysnúť.
- Do misky navážime zvyšné suroviny, pridáme kvások a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- Po vykysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky.
- Každú jednu guľôčku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme.
- Kraje zastrčíme dovnútra a rožok rukami jemne vyvaľkáme, aby bola rovnaká hrúbka ako na koncoch tak aj v strede rožka.
- Ukladáme na plech vystlaný papierom spojom smerom nadol, aby sa pri pečení rožky neotvorili. Necháme podkysnúť kým sa nahreje rúra.
- Pečieme pri teplote 220 °C cca 15 minút. Záleží od rúry.
- Po upečení som rožky dala preč z plechu a oddelila som ich od seba.
Dobrú chuť ?
|