Domáce rožky 
	        Domáce rožky 
	        Autor receptu: martyneza 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	12 ks porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 220 °C  | 
 
 Postup- Z droždia, cukru, mlieka a štipky múky si spravíme kvások tak, že mlieko zohrejeme, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Premiešame a vrch jemne posypeme múkou. Necháme nakysnúť.
 - Do misky navážime zvyšné suroviny, pridáme kvások a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
 - Po vykysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky.
 - Každú jednu guľôčku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme. 
 - Kraje zastrčíme dovnútra a rožok rukami jemne vyvaľkáme, aby bola rovnaká hrúbka ako na koncoch tak aj v strede rožka. 
 - Ukladáme na plech vystlaný papierom spojom smerom nadol, aby sa pri pečení rožky neotvorili. Necháme podkysnúť kým sa nahreje rúra. 
 - Pečieme pri teplote 220 °C cca 15 minút. Záleží od rúry. 
 - Po upečení som rožky dala preč z plechu a oddelila som ich od seba. 
Dobrú chuť ?
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |