Kysnuté rožky

Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nenáročná príprava, dobrota za pár centov.

10 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Teplú vodu a vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme cukor, sušené droždie a všetko metličkou dobre premiešame. Necháme krátko nakysnúť, potom pridáme olej, vajíčko, jogurt a dôkladne premiešame.
  3. Do zmesi preosejeme múku, pridáme soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 80-90 minút.
  4. Cesto po nakysnutí zdvojnásobí svoj objem.
  5. Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
  6. Z cesta urobíme 10 rovnakých guliek.
  7. Každú rozvaľkáme, viď foto.
  8. Zrolujeme to tvaru rožkov.
  9. Plech väčší vyložíme papierom na pečenie, rozložíme rožky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť asi 20-30 minút.
  10. Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Pred vložením do rúry rožky potrieme studenou vodou a pečieme 20 minút do zlatista.
  11. Po upečení za horúca potrieme vodou. Dobrú chuť.