Domáce rožky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 30. marca 2015 20:16
Ďalšie recepty »
Domáce rožky (fotorecept)Foto: ancicka
20
porcií
20 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
650 ml vlažné
2 ČL
1 ČL
 na pomastenie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z trocha mlieka, cukru a droždia si urobím kvások.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si preosejem múku, pridám mlieko, soľ

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a kvások. Zahnetiem cesto. Cesto by malo byť hustejšie.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ho vyložím na jemne pomúčenú dosku

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a poriadne ho prehnetiem, ako cesto na rezance, aspoň 3-4 minútky,

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    aby bolo hladké.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vložím naspäť do misky a nechám ho na teplom mieste vykysnuť tak, aby zdvojnásobilo svoj objem.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vykysnutí cesto vyložím na dosku,

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a rozdelím ho na 20 rovnakých častí.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Z každej urobím guľku a nechám 20 min. zakryté podkysnuť.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom každú guľku vyvaľkám do oválu na tenko a zrolujem do rolky.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Každú rolku položím na pomastený plech,

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zakryjem celofánom a nechám ešte podkysnuť aspoň15-20 min. Potom potriem rozšľahaným žĺtkom a upečiem. Pečiem 12-15 min pri 200-220 °C, podľa typu rúry.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Po upečení vyložim na mriežku a nechám vychladiť.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist