Domáce rožky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
20 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Z trocha mlieka, cukru a droždia si urobím kvások.
- Do misky si preosejem múku, pridám mlieko, soľ
- a kvások. Zahnetiem cesto. Cesto by malo byť hustejšie.
- Potom ho vyložím na jemne pomúčenú dosku
- a poriadne ho prehnetiem, ako cesto na rezance, aspoň 3-4 minútky,
- aby bolo hladké.
- Cesto vložím naspäť do misky a nechám ho na teplom mieste vykysnuť tak, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Po vykysnutí cesto vyložím na dosku,
- a rozdelím ho na 20 rovnakých častí.
- Z každej urobím guľku a nechám 20 min. zakryté podkysnuť.
- Potom každú guľku vyvaľkám do oválu na tenko a zrolujem do rolky.
- Každú rolku položím na pomastený plech,
- zakryjem celofánom a nechám ešte podkysnuť aspoň15-20 min. Potom potriem rozšľahaným žĺtkom a upečiem. Pečiem 12-15 min pri 200-220 °C, podľa typu rúry.
- Po upečení vyložim na mriežku a nechám vychladiť.
|