Domáce rezance

Domáce rezance s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes slovenské jedlo starých mám.

30-40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku, do ktorej pridáme soľ.
  2. Pridáme vajíčka a vypracujeme cesto.
  3. Cesto rozdelíme na dva časti, každú rozvaľkáme natenko a necháme presušiť, aby sa dobre krájalo.
  4. Každý vyvaľkaný plát cesta rozdelíme na dve časti, ktoré samostatne zrolujeme a nakrájame na široké rezance. Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme trocha soli a olej, aby sa rezance pri varení nelepili. Do vody dáme rezance a za občasného premiešania povaríme 3-4 minúty. Uvarené rezance scedíme a necháme odkvapkať.
  5. Cibuľu a bielu časť lahôdkovej cibuľky očistíme, nakrájame na malé kocky. Na panvičke rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, krátko osmahneme. Rezance posypeme tvarohom, pridáme maslo s cibuľou a posypeme pokrájanou zelenou vňaťou z lahôdkovej cibule. Dobrú chuť.