Plnené langoše

Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou

Autor receptu: janka96

Ak milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete.* Bryndzovo- syrová náplň vo vnútri nadýchaného a chrumkavého cesta robí z obyčajného langoša kráľovské jedlo. Sú sýte, voňavé a najlepšie chutia ešte horúce, keď sa syr vo vnútri krásne naťahuje.

110 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava kvásku: Do misky nalejeme 150 ml vlažného mlieka, pridáme 1,5 PL cukru a rozdrobíme droždie. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aktivovať približne 20 minút.
  2. Spracovanie cesta: Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou. Prilejeme hotový kvások, zvyšné vlažné mlieko a vlažnú vodu. Vypracujeme hladké, pružné cesto.
  3. Kysnutie: Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút. Po tomto čase ho rozdelíme na bochníky a necháme pod utierkou podkysnúť ďalších 15 minút.
  4. Plnenie: Pripravíme si náplň zmiešaním bryndze a nastrúhanej mozzarelly. Rukami potretými olejom vytvarujeme z bochníka klasický tvar langoša. Jednu polovicu potrieme syrovou zmesou a langoš preložíme na polovicu (tvar polmesiaca).
  5. Uzatvorenie a vyprážanie: Okraje poriadne pritlačíme a zapracujeme do seba, aby náplň počas vyprážania nevytiekla. Vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.