Plnené langoše
Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou
Autor receptu: janka96
Ak milujete langoše, túto plnenú verziu
si absolútne zamilujete.* Bryndzovo-
syrová náplň vo vnútri nadýchaného a
chrumkavého cesta robí z obyčajného
langoša kráľovské jedlo. Sú sýte, voňavé
a najlepšie chutia ešte horúce, keď sa syr
vo vnútri krásne naťahuje.
|
110 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava kvásku: Do misky nalejeme 150 ml vlažného mlieka, pridáme 1,5 PL cukru a rozdrobíme droždie. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aktivovať približne 20 minút.
- Spracovanie cesta: Vo väčšej mise zmiešame múku so soľou. Prilejeme hotový kvások, zvyšné vlažné mlieko a vlažnú vodu. Vypracujeme hladké, pružné cesto.
- Kysnutie: Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút. Po tomto čase ho rozdelíme na bochníky a necháme pod utierkou podkysnúť ďalších 15 minút.
- Plnenie: Pripravíme si náplň zmiešaním bryndze a nastrúhanej mozzarelly. Rukami potretými olejom vytvarujeme z bochníka klasický tvar langoša. Jednu polovicu potrieme syrovou zmesou a langoš preložíme na polovicu (tvar polmesiaca).
- Uzatvorenie a vyprážanie: Okraje poriadne pritlačíme a zapracujeme do seba, aby náplň počas vyprážania nevytiekla. Vyprážame v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.