ODSTRÁŇTE PROSÍM Z RECEPTU FOTKY, KTORÉ NIE SÚ VAŠE VLASTNÉ. REDAKCIA. 1,7 kg sladového výťažku (kúpime v špecializovanej predajni "Homebrewing potreby) Zobraziť celý popisODSTRÁŇTE PROSÍM Z RECEPTU FOTKY, KTORÉ NIE SÚ VAŠE VLASTNÉ. REDAKCIA. 1,7 kg sladového výťažku (kúpime v špecializovanej predajni "Homebrewing potreby) rozpustíme v 16 litroch teplej vody a privedieme do varu. Pridáme žatecký chmeľ cca 50g a varime cca 40 min potom pridáme daľšiu dávku 30g a varíme 20min poslednú dávku 20g chmeľu varíme 1 minútu.Necháme vychladnúť,prefiltrujeme cez sitko (gázu),pridáme ešte 1,7kg sladového výťažku.Doplníme na 20-23l kvasnice pivovarské (vrcné) a necháme vykvasiľ podobne ako víno asi 1 týždeň. Po týždni stočíme do fliaš .
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
rozpustíme 1,7 kg sladového výťažku v teplej vode.
-
2
pridáme žatecký chmeľ 100g v troch dávkach
-
3
chmeľovar 60-90 minút
-
4
chladenie mladiny
-
5
pridáme kvasnice a necháme cca 10 dní vykvasiť pri teplote 18-25°C
-
6
flaškovanie,pridanie fermentačného dropsu
-
7
Pivo necháme ešte 1 týždeň dokvasiť vo fľašiach a uložíme do chladničky.
Všetko či jedlo tak aj pivo môžeme uvariť chutne,ale aj nechutne.
Kedysi sa pivo varilo bežne doma,len sa to z našich kuchýň vytratilo,ale znovu sa to navracia. Ja pivo milujem tiež ,preto si ho varím radšej sám, ako piť tie patoky priemyselné kde šetria chmelom. Česť výnimkám.