Domáce pivo.
Autor receptu: vasepivo
ODSTRÁŇTE PROSÍM Z RECEPTU FOTKY, KTORÉ NIE SÚ VAŠE VLASTNÉ. REDAKCIA. 1,7 kg sladového výťažku (kúpime v špecializovanej predajni "Homebrewing potreby) rozpustíme v 16 litroch teplej vody a privedieme do varu. Pridáme žatecký chmeľ cca 50g a varime cca 40 min potom pridáme daľšiu dávku 30g a varíme 20min poslednú dávku 20g chmeľu varíme 1 minútu.Necháme vychladnúť,prefiltrujeme cez sitko (gázu),pridáme ešte 1,7kg sladového výťažku.Doplníme na 20-23l kvasnice pivovarské (vrcné) a necháme vykvasiľ podobne ako víno asi 1 týždeň. Po týždni stočíme do fliaš .
30 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup
- rozpustíme 1,7 kg sladového výťažku v teplej vode.
- pridáme žatecký chmeľ 100g v troch dávkach
- chmeľovar 60-90 minút
- chladenie mladiny
- pridáme kvasnice a necháme cca 10 dní vykvasiť pri teplote 18-25°C
- flaškovanie,pridanie fermentačného dropsu
- Pivo necháme ešte 1 týždeň dokvasiť vo fľašiach a uložíme do chladničky.