Foto: megdesign
Pridám ešte jeden recept z oblasti zabíjačky :D Tiež som dlho hľadal recept, ktorý by mi najviac pripomínal domáce jaternice. Tu je ten môj, Zobraziť celý popisPridám ešte jeden recept z oblasti zabíjačky :D Tiež som dlho hľadal recept, ktorý by mi najviac pripomínal domáce jaternice. Tu je ten môj, upravený :p
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mierne osolenej vody (KL) dáme variť spolu bôčik a pečeň. Pečeň je uvarená skôr, tak ju vyberieme a dovaríme bôčik do mäkka. Po uvarení pomelieme.
- 2
Ryžu uvaríme vo vývare z pečene a bôčika skoro do mäkka. (Budeme ešte jaternice ovárať)
- 3
Po vychladnutí pečene, bôčika a ryže zmiešame dokopy. (Ja som nemal vandlík, postačilo zaštuplované umyvadlo :D) Pridáme nadrobno, na masti opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie, majorán. Poriadne premiešame a necháme odstáť cca 1/2 - 1 hod, aby prešli chute. Doriedime podľa potreby vývarom
- 4
Črevá som kúpil v nemenovanom retazci supermarketov - K........d :D. Prepláchneme v studenej vode, jeden koniec uviažeme na uzol (môžete sa hrať aj z drievkami pre lepší design, mne sa po prvom viac nechcelo :D) a plníme pripravenou zmesou.
- 5
Po naplnení vždy po cca 10-15 cm črevo zatočíme, raz v smere hodinových ručičiek, raz v protismere. Stačí cca 3x. Treba plniť jemne a nie veľa, črevá zvyknú praskať, ak ho naplníte príliš aj pri ováraní. Chce to cvik :D
- 6
Z gázy si spravíme vak na cca 4-5 jaternic.... Podľa toho, do ako dlhých čriev sme plnili... Ja dávam max. 5 jaterníc spolu... Lepšie sa ovára. Do vaku vložíme jaternice a ponoríime do vriaceho vývaru z pečene a bôčika. Ovárame 15-20 min.
- 7
Po ovarení vytiahneme na kuchynskú dosku a necháme vychladnúť. Po vyhladnutí zavesíme na dlhú varechu a dáme na chladné miesto - v mojom prípade špajza :D
- 8
Dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keby som mal o málinko väčší balkón, chovám aj ja :D