Dukátové buchtičky

Domáce dukátové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Kto by ich v školskej jedálni nemiloval. Recept na jednoduchú prípravu doma - a chutia nielen deťom.

90 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z trochy vlažného mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto.
  2. Cesto necháme prikryté cca 40 minút vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na 12 častí. Každú vyšúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
  4. Prenesieme druhý šúľok, potrieme olejom, až postupne zaplníme plech.
  5. Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky poprekrajujeme všetky šúľky.
  6. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 - 25 minút.
  7. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorým si na tanieri prelejeme buchtičky. Buchtičky, ktoré nezjeme, dávam do mrazničky a tam si počkajú na ďalší obed, keď uvarím len krém.