Dukátové buchtičky
Domáce dukátové buchtičky (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Kto by ich v školskej jedálni nemiloval. Recept na jednoduchú prípravu doma - a chutia nielen
deťom.
90 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Z trochy vlažného mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto.
- Cesto necháme prikryté cca 40 minút vykysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na 12 častí. Každú vyšúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
- Prenesieme druhý šúľok, potrieme olejom, až postupne zaplníme plech.
- Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky poprekrajujeme všetky šúľky.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 - 25 minút.
- Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorým si na tanieri prelejeme buchtičky. Buchtičky, ktoré nezjeme, dávam do mrazničky a tam si počkajú na ďalší obed, keď uvarím len krém.