Domáca treska z kapra (fotorecept)

Autor receptu: zuzika27

Milujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku. A keďže som od sestričky dostala kapríka, rozhodla som sa spraviť si tresku vlastnú. Mňamky mňam :)

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z vody, octu, soli, bobkového listu a čierneho korenia si spravíme nálev. Privedieme do varu. Do nálevu vložíme rybu a varíme 15 min. Potom rybu odstavíme a necháme na chladnom mieste min. 24 hod. odstáť.
  2. Rybu scedíme a oberieme od kosti. Nastrúhame si mrkvu, nakrájame kyslé uhorky a cibuľu - na menšie kúsky.
  3. Pridáme ostatné ingrediencie. Soľ, horčicu a čierne korenie pridáme podľa chuti.
  4. Všetko poriadne zmiešame a necháme odstáť min. 12 hod. - cez noc. A ráno už len čerstvý rožok a môžeme baštiť :) Vyšlo mi asi 2,5 kg tresky. Chutí fantasticky !