Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami

Autor receptu: juri272

Dobrý deň, tento recept som si vybral preto,lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo hlavné jedlo to už ale nechám na vás... V konečnom výsledku budete cítiť chuť koňaku,byliniek,spojených z kuracou pečenou.... Prajem vám dobrú chuť..

10
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do panvice dáme 250g masla a nechame roztopiť,k roztopenému maslu pridáme cibuĺu a restujeme do zlatista,ku takto orestovanej cibuľke pridáme kuraciu pečen rozmarín,tymián, cesnak a dusíme pokiaľ nebude v strede pečeň rúžova,pozor nesmie byť krvavá. Hotovú zmes dáme do mixéra a pridáme mandle.
  2. Do výpeku z pečeňe pridáme 50g masla necháme speniť do takto pripraveného výpeku pridáme koňak alebo brandy zaflambujeme a odstavíme. Všetko pridáme ku zmesi do mixéra a pomixujeme.
  3. Hotovú zmes necháme vychladnúť cca 30minút,pripravíme si formu ktorú obalíme potravinárskou fóliou aby sa pašteta neprilepila a potom bi nešla vyklopiť.Zmes vyklopíme do formy a na vrch poukladáme zvyšný tymián a rozobratý rozmarín a zalejeme zvyšným roztopením maslom a dáme do chladničky na 24 hodín............ Dobrú chuť ;)