Dobošové rezy s medovými plátmi

Autor receptu: glosterka

Máte chuť na niečo z cukrárne? Tieto rezy si môžte pripraviť aj doma. Chce to však čas a hlavne trpezlivosť. Koľkokrát som v cukrárni slintala, že si nemôžem dať to a to... a povedala som si, že ja si niečo také a bezmliečne upečiem doma. :) Ja som tieto rezy robila na nemliečny spôsob, ale vy si môžte sójové mlieko nahradiť kravským a margarín maslom.

60
porcií
90 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si 4 plechy, ktoré na obrátenej strane vymastíme margarínom a posypeme hrubou múkou.
  2. Nad horúcim vodným kúpeľom vymiešame Palmarín, vajcia, med, škoricu a klinčeky. Do teplej masy vmiešame sódu bikarbónu a miešame do zhustnutia. Odstavíme zo sporáka, pridáme preosiatu polohrubú múku a dobre premiešame. Na pracovnú dosku preosejeme hladkú múku špeciál a do nej vmiešame teplú masu.
  3. Trúbu si predhrejeme na 200°C. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a pomocou valčeka opatrne prenesieme na plechy. Postupne ich upečieme do svetlohneda. Dávame pozor aby moc nestmavli, lebo sa pečú krátko.
  4. Upečené a vychladnuté pláty potrieme plnkou. Vrch posledného plátu už plnkou nepotierame, t.j. plnku nanášame len na 3 pláty a posledným plátkom ukončujeme rezy. Múčnik zaťažíme, dáme do chladničky a necháme do druhého dňa odstráť. Nakoniec povrch celého múčnika potiahneme čokoládovou polevou.
  5. Príprava plnky: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Zvlášť vymiešame maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding. Dochutíme rumovou arómou a preosiatym kakaom. Dobre vyšľaháme, až kým nie je plnka hladká.
  6. Príprava polevy: Palmarín roztopíme nad vodným kúpeľom a pridáme polámanú čokoládu. Vymiešame nahladko.