Divina s kokosovou omáčkou

Foto: julia791
Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila, je to výborné...
porcie
príprava
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú divinu.
- 2
Keď mäso trošku opečieme zo všetkých strán, pridáme soľ, korenie, cesnak, vegetu, škoricu a cesnak.
- 3
Dobre premiešame, aby sa spojili chute a prikryjeme. Mäso pustí svoju šťavu, treba však dať pozor, aby neprihorelo a podlievať vodou alebo vývarom.
- 4
K napoly zmäknutému mäsu pridáme kokos a necháme dusiť do mäkka.
- 5
Omáčka by mala vzniknúť “hustejšia“, ale samozrejme nemusí (podľa množstvo vody / vývaru). Pridáme smotanu na šľahanie. Ak má omáčka redšiu konzistenciu, môžeme do šľahačkovej smotany pridať lyžičku hladkej muky a pretrepať metličkou.
- 6
Keď bude mäso mäkké, pridáme maslo. Dochutíme ešte podľa chuti soľou, škoricou alebo pridáme viac kokosu.
- 7
Podávala som s ryžou. Celý postup som si nestihla fotiť, ale je to výborné. Určite skúste. Dobrú chuť !!!
Tiež divina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu