Dusená divina

Divina s kokosovou omáčkou

Autor receptu: julia791

Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda neľutujem, že som to skúsila, je to výborné...

4-6
porcie
45-60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú divinu.
  2. Keď mäso trošku opečieme zo všetkých strán, pridáme soľ, korenie, cesnak, vegetu, škoricu a cesnak.
  3. Dobre premiešame, aby sa spojili chute a prikryjeme. Mäso pustí svoju šťavu, treba však dať pozor, aby neprihorelo a podlievať vodou alebo vývarom.
  4. K napoly zmäknutému mäsu pridáme kokos a necháme dusiť do mäkka.
  5. Omáčka by mala vzniknúť “hustejšia“, ale samozrejme nemusí (podľa množstvo vody / vývaru). Pridáme smotanu na šľahanie. Ak má omáčka redšiu konzistenciu, môžeme do šľahačkovej smotany pridať lyžičku hladkej muky a pretrepať metličkou.
  6. Keď bude mäso mäkké, pridáme maslo. Dochutíme ešte podľa chuti soľou, škoricou alebo pridáme viac kokosu.
  7. Podávala som s ryžou. Celý postup som si nestihla fotiť, ale je to výborné. Určite skúste. Dobrú chuť !!!