Dusená divina
Divina s kokosovou omáčkou
Autor receptu: julia791
Výborná a „exotická“ divina. Recept som objavila sama a teda
neľutujem, že som to skúsila, je to výborné...
4-6 porcie |
45-60 minút príprava |
Postup
- Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú divinu.
- Keď mäso trošku opečieme zo všetkých strán, pridáme soľ, korenie, cesnak, vegetu, škoricu a cesnak.
- Dobre premiešame, aby sa spojili chute a prikryjeme. Mäso pustí svoju šťavu, treba však dať pozor, aby neprihorelo a podlievať vodou alebo vývarom.
- K napoly zmäknutému mäsu pridáme kokos a necháme dusiť do mäkka.
- Omáčka by mala vzniknúť “hustejšia“, ale samozrejme nemusí (podľa množstvo vody / vývaru). Pridáme smotanu na šľahanie. Ak má omáčka redšiu konzistenciu, môžeme do šľahačkovej smotany pridať lyžičku hladkej muky a pretrepať metličkou.
- Keď bude mäso mäkké, pridáme maslo. Dochutíme ešte podľa chuti soľou, škoricou alebo pridáme viac kokosu.
- Podávala som s ryžou. Celý postup som si nestihla fotiť, ale je to výborné. Určite skúste. Dobrú chuť !!!