Foto: tatranka
Dostala som od zaťka pekný kúsok stehna zo srny a tak padla voľba na recept,ktorý som si minule odložila z časopisu Báječná žena. Ako Zobraziť celý popisDostala som od zaťka pekný kúsok stehna zo srny a tak padla voľba na recept,ktorý som si minule odložila z časopisu Báječná žena. Ako vždy trochu som si ho upravila a chutný obed bol na tanieri.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks väčšia |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
Koreniny: | |
pár bobuliek |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
|
1 - 2 ks |
|
2,3 vetvičky |
|
na zahustenie omáčky |
|
500 ml |
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Mäso som deň vopred nasolila a okorenila farebným korením.Potrela som olejom.Odložila do chladu.
-
2
Pripravila som si osmaženú cibuľku,kde sa bude mäsko dusiť.
-
3
Tiež som si pripravila mäsový vývar.Ten zvyknem vo väčšom množstve zamraziť.Potom si len potrebné množstvo odoberiem.
-
4
Ochutené mäso som opiekla na horúcom oleji.
-
5
Poopekané mäso som vložila do vopred pripravenej opečenej cibuľky.
-
6
Podliala som polosladkým červeným vínom. Pridala všetky koreniny a mrkvu. Asi po 3/4 hodine som mäso podliala vývarom.
-
7
Ak budete variť v tlakovom hrnci,bude to trvať asi 35-4o minút. Trochu vývaru som si nechala.
-
8
Do vývaru som pridala 2 malé lyžičky hl múky.A túto na konci vliala ku mäsu. Nechala som prevrieť a odstavila som.
-
9
Udusené mäso.
-
10
Podávala som som cestovinu a ako pochúťku k mäsu,hrušky varené vo víne spolu s citrónom,škoricou a klinčekmi.Ale to už ola moja voľba.Produkty na tento doplnok v recepte neuvádzam.
-
11
Obed bol veľmi chutný.
dakujem za skvelý recept, určite vyskúšam.
Robievam väčšinou len na divoko,tak sa nám žiadalo niečo iné.Vydarilo sa.A tá hruška s tým citrónom vo víne k tomu veľmi pristala.Mrzelo ma,že som nepridala k hruške aj brusnice.Mám.Bolo by to ešte chutnejšie.Ale tá citrónová kôra,tú horkastú chuť nahradila.
Ďakujem ti za milý a pekný komentárik.
myslím, že kombinácia s ovocím je skvelá + víno.
v tomto prípade tá hruška s citrónom bohate stačila a splnila svoj účel úplne, tom mäsíčku priistala :-)
pridať naraz k hruške ešte aj brusnice, to už by bolo priveľa, citrónová kôra dodala nielen potrebnú horkosť, ale aj želanú pikantnosť.
všetko vynikajúco skombinované :-)
dávam *****
skvelé a krásne jedlo! výborná kombinácia s hruškou na víne
celkom spokojne by som tú múku vynechala alebo iba poprášila mäso pred opečením
@aroooo to vieš že ostalo.My si v pondelok skoro vždy zopakujeme nedeľný obed,aby mi zostalo času aj na iné.
@tiginko mne sa sem tam niečo ujde.
@safran keďže som tento krát postupovala presne podľa receptu,/robila som ho po prvý krát / chcela som byť identická.Aj preto tá múka. No aj ja bežne zahusťujem buď nastrúhaným surovým zemiakom,alebo škrobovou múčkou,alebo aj múkou.Ináč sa málokedy riadim receptom,robím si po svojom.No bolo to príliš chutné mäsko,aby som niečo pokazila.To by mi bolo ľúto.
@terakota ďakujem za radu.No ja som nevarila v tlakovom hrnci.To som len pripomenula,preto že viem,že dcérka vždy povie,že mäsko bola také mäkúčke,že sa až rozpadalo.
U mňa sa poctivo dusilo.Nikde som sa neponáhľala.Bol to nedeľný obed.
A tvojim komentárikom mi pribudli aj nejaké znalosti o tukoch,za čo som ti vďačná.
Ďakujem vám.
Ďakujem vám.
@tinca a ty vieš,že som ja ešte za celý svoj život domácej gazdinky líčka neupravovala a vieš koľko chváli som už na toto mäsko počula?
Ďakujem za pochvalu.
divinu to môžem na všetky spôsoby, len dotaz či Ste neskúšali inú prílohu ako zemiaková knedla a pod. cestoviny mi veľmi nemusíme.