Divá kačica na smotane a víne
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme.
Pridáme rascu, čierne korenie, sladkú papriku, borievky, bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka,
pričom kačicu občas podlievame vodou. Keď už je uvarená, vyberieme ju a do vývaru vložíme mrazenú koreňovú
zeleninu. Tú dusíme domäkka.
- Potom ju mixérom rozmiešame na kašu. Pridáme biele víno, necháme mierne zovrieť a pridáme kyslú smotanu zmiešanú s polohrubou múkou. Dochutíme cukrom a soľou a necháme zovrieť. Odstavíme a do omáčky vložíme kačicu.
- Halušky: múku s vajíčkom, soľou a vodou zarobíme na cesto, pridáme trošku provensalského korenia a cez sito na halušky prepasírujeme do vriacej osolenej vody. Halušky vyberieme a podávame ako prílohu ku kačici.
|