Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Na 2/3 masla s cukrom opražíme koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky a cibuľu dohneda. Do základu pridáme rajčiakový pretlak, víno, šťavu z ríbezľového kompótu, korenie, vložíme nakrájanú kačicu a dusíme pod pokrievkou domäkka.
  2. Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme vývarom. Udusené mäso vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou zo zvyšku masla s múkou, zalejeme vývarom, zamiešame a dobre povaríme. Povarenú omáčku precedíme cez cedidlo, pridáme ríbezľový kompót, prevaríme a dochutíme soľou.
  3. Pri podávaní porcie kačice polejeme omáčkou. Vhodné prílohy sú zemiakové krokety alebo žemľové knedle.