Divá kačica dusená v ríbezľovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú, vypitvanú, nad ohňom opálenú kačicu umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie, osolíme a okoreníme.
Na 2/3 masla s cukrom opražíme koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky a cibuľu dohneda. Do základu pridáme
rajčiakový pretlak, víno, šťavu z ríbezľového kompótu, korenie, vložíme nakrájanú kačicu a dusíme pod pokrievkou domäkka.
- Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme vývarom. Udusené mäso vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou pripravenou zo zvyšku masla s múkou, zalejeme vývarom, zamiešame a dobre povaríme. Povarenú omáčku precedíme cez cedidlo, pridáme ríbezľový kompót, prevaríme a dochutíme soľou.
- Pri podávaní porcie kačice polejeme omáčkou. Vhodné prílohy sú zemiakové krokety alebo žemľové knedle.
|