Diskusia k receptu
Orechový zákusok

Žerbo rezy fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 15. novembra 2020

Komentáre 1 - 10 z 10


Co je to cokotransfer?Kde sa to da zadovazit? Ako sa s tym pracuje? nepoznam to a paci sa mi to, ak je to ta mriezka na kolaciku.
Robievam zerborezy, ale len 3 platy cesta, teda len zo 450 g muky. Ocenujem kreativitu s vyzdobou!
@marienka44 (16.11.2020 12:00)

Čokotransfer je špeciálna fólia, na ktorej je nanesený dekoračný vzor, ktorý sa spolu s nanesenou čokoládou z fólie odlepí. Pracuje sa s ním veľmi jednoducho, dá sa použiť biela, tmavá aj mliečna čokoláda. Rozpustená čokoláda nesmie byť úplne horúca, max 40°C, čokoládu rozotrieme na potlačenú stranu fólie, necháme kompletne stuhnúť a potom fóliu opatrne zlúpneme. Dá sa všestranne využiť, ak čokoláda nie je ešte úplne stuhnutá, použijeme napr. na boky torty, dá sa vyrobiť aj čokoládová mašľa. Úplne stuhnutú môžeme rozlámať na menšie kúsky a pozapichovať napr. do muffinov. V tomto recepte som jednoducho priložila čokotransfer fóliu na čokoládovú polevu a nechala úplne stuhnúť. Cenovo sa fólia pohybuje okolo 2-3 eur (30x40cm), ja objednávam z internetu, dá sa nájsť veľmi veľa stránok a je v ponuke veľa krásnych vzorov. Taktiež je veľa videí na youtube, ako sa s fóliou presne pracuje. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla :)
Nádherné prevedenie vynikajúca chuť,super. Naozaj ten čokotransfer má zaujal.... Priznavam ani ja som o tom nepočula.