Nepečený dezert
Nepečený dezert

Ryžovo-kokosové kocky s mangovým pyré

roxanne - bez fotkyroxanne, 26. februára 2018
Ryžovo-kokosové kocky s mangovým pyré
Foto: roxanne

Kto má chuť na trochu exotický dezert, može sa inšpirovať týmto receptom. Nie je príliš sladký a kombinácia ryže, kokosového mlieka a ovocia je Zobraziť celý popisKto má chuť na trochu exotický dezert, može sa inšpirovať týmto receptom. Nie je príliš sladký a kombinácia ryže, kokosového mlieka a ovocia je veľmi príjemná.

6-8
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 ml šálka
120 ml
100 ml
300 ml
2 PL
1 bal
1 - 2 lyžice
1 plátok
1 štipka
1 štipka
1 štipka
2 ks
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme a na plátku masla krátko popražíme v hrnci. Pridáme riadnu štipku soli, vanilkový cukor a zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme uvariť - až rozvariť (trvá to cca 15 minút). Keď je ešte v hrnci trochu vody a všetka sa nevsiakla do ryže, pridáme deci mlieka, kokosový cukor, kardamóm, muškátový orech a kokosové mlieko z konzervy.

  2. 2

    Od tejto chvíle to už musíme miešať, aby sa nám to neprilepilo na spodok hrnca. Celá táto zmes by mala mať takú tekutejšiu konzistenciu, a keď sa ryža poriadne rozvarí, malo by sa to podobať na kašu - podobnú ryži v mlieku. Keďže sme tam dali dosť tekutých ingrediencií a potrebujeme, aby nám to v konečnej fáze stuhlo, pridáme v troche mlieka rozmiešané dve lyžice kokosového pudingu. Zmes necháme zovrieť a stále priebežne miešame. A ak sa nám to javí stále príliš tekuté, môžeme pridať za lyžicu-dve kokosovej múčky. Ja som raz pridala, raz nie a vždy sa to zjedlo:-)

  3. 3

    Po celkovom varení kaše (cca 25 - 30 minút) - keď sme spokojní s hustotou kaše, vylejeme ju do nádoby s plochým dnom, buď na plech alebo uzatvárateľnej nádoby. Vrch zarovnáme a v otvorenej nádobe necháme stuhnúť. Do chladničky by som to hneď nedávala, ja som to dala najskôr do špajze na okno a až potom do chladničky.

  4. 4

    Kým koláč tuhne, pripravíme si mangové pyré - mango očistíme, pokrájame na kúsky a v troche vody (2 lyžice), príp. s pridaním 1 lyžice cukru (ak nie je mango veľmi sladké) ho uvaríme. Dĺžka varenia závisí od zrelosti manga. Ak máme naozaj zrelé oranžové mango, stačia mu 2 - 3 minútky. Ak je v surovom stave dosť tvrdkavé, necháme ho variť kľudne aj 10 minút. Po uvarení necháme vychladnúť a tyčovým mixérom ho zmixujeme na pyré. Podávame studené s ovocím podľa vlastného výberu a chuti. Mne k tomu najviac išlo zrelé kivi.

Diskusia k receptu

martamm
Zaujimavy dezert, oplati sa vyskusat podla mna :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia