Jesenné raňajky

luckaprima - fotkaluckaprima, 18. novembra 2016

Raňajky na sychravý víkend, farebné, teplé a plné vitamínov.

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 cm
1 ks
100 g
100 g (maličká)
6 ks (pečené)
1 PL
Čerstvá príloha:
10 cm
4 ks
1 PL
Na krutóny:




Postup

  1. 1

    Tekvičku, cviklu, pórik a kápiu nakrájame na rovnaké kúsky a dáme restovať na olivový olej 2 minúty. Podlejeme trochou dobrého vína, jemne osolíme miešame ďalšie 2 - 3 minúty. To stačí, nech sa zredukuje víno a zmizne alkohol, zelenina zostane chrumkavá a chutná.

  2. 2

    Na krutóny si roztopím trochu masla, pridám olivový olej, kurkumu, ml. č. papriku, nastrúhaný strúčik cesnaku a pokvapkám touto olejovou dobrotou na kocky nakrájané pečivo rozložené na plechu. Upečiem v rúre pri 200 °C do zlata.

  3. 3

    A zatiaľ nakrájam čerstvú zeleninu, bylinky a všetko naložím na tanier. K tomu veľký bylinkový čaj a zážitok pre oči aj chuťové poháriky je na svete.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia