Fazuľová roláda s banánom

samanka - fotkasamanka, 29. marca 2010
Fazuľová roláda s banánom
Foto: samanka

Pridávam sľúbený recept. Kedysi pred rokmi som ho objavila v nejakom časopise a keďže môžem fazuľu na akýkoľvek spôsob, hneď som roládu urobila. Chutila Zobraziť celý popisPridávam sľúbený recept. Kedysi pred rokmi som ho objavila v nejakom časopise a keďže môžem fazuľu na akýkoľvek spôsob, hneď som roládu urobila. Chutila a chutí dodnes celej mojej rodine, so šľahačkou, aj bez nej.

60 minút
príprava

Suroviny

250  g
100  g
1  balíček
50  g
100 g
10  g
1  lyžica (druhá do seba)
3  ks
Poleva:
50  g
50  g




Postup

  1. 1

    Uvarenú fazuľu pretlačíme, alebo dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme práškový a vanilkový cukor, zomleté orechy, maslo, kakao, (r)um a všetko spolu dobre vymiešame. Pripravenú hustú masu rozotrieme na namočený a vyžmýkaný obrúsok. do stredu položíme banány (olúpané :-))) ), z ktorých odrežeme konce. Pomocou obrúska stočíme a necháme v chlade stuhnúť. Potom roládu vyberieme a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

milan2
@samanka ďakujem za recept, určite ho vyskúšam. Fazuľa má byť tá obrovská, alebo tá normálna, a netreba ju ošúpať (ako to bolo uvedené v recepte na fazuľové pyré)?
honestka
milan, ked ju pomelies na mlynceku z fazule bude dokonala masa bez akejkolvek supinky...
robila som presne taketo zlozenie a oaj chuti na nerozoznanie od cerstvych gastanov.
samanka
Fazuľa by mala byť tá najväčšia, akú v obchode dostať kúpiť.A ako píše honestka, keď sa pomelie, šupky necítiť. Je to naozaj pochúťka. Tuším ju aj urobím..
bozulka
Potešila som sa receptu lebo gaštanové pyré mám rada.Vedela som,že sa falšuje fazuľou,ale nevedela som že sa dá urobiť len z fazule.Ďakujem.
samanka
teraz ste ma namaškrtili...práve som dokončila dukátové buchtičky a kapustniaky...roládu nafotím...
klaura
teda, tomuto sa vraví RECEPT :)
práve včera som rozmýšľala, čo ja budem z tej mojej fazule robiť (mám jej ešte dosť z minulého roku a už treba sadiť novú) ... vyskúúúúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia