Dezertík nielen pre deti fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. decembra 2013

Ak by ste ešte v tomto predvianočnom čase nemali dosť sladkého,pridávam nenáročný,variabilný a svieži mliečny dezertík

8-10
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Puding:
3,5 dcl
1 ks
2 ks
Mliečna ryža:
1,5 dcl
4 dcl
1 PL
10 g
200 g (jahody, maliny, ...)
 na vymastenie
250 ml




Postup

  1. 1

    Formu na srnčí chrbát vymastíme tukom.Pudingový prášok rozmiešame v studenom mlieku metličkou,pridáme vanilk.cukor, za stáleho miešania privedieme do varu až zhustne.Nalejeme do formy.Necháme v chlade stuhnúť.

    Dezertík nielen pre deti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kastrólika nasypeme ryžu,zalejeme mliekom,pridáme cukor,maslo a štipku soli.Privedieme do varu,občas zamiešame,aby neprihorela a varíme na kašu,až je ryža skoro rozvarená.Medzitým nám puding vychladol(vonku je už pekne chladno), do stredu navrstvíme cestičku z drobného ovocia,čo kto ráči(jahody,maliny,ríbezle,lesná zmes...)ja som mala zmrazené maliny.Pár kúskov si necháme na ozdobu.

    Dezertík nielen pre deti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasleduje ryžová kaša,naplní nám celú formu.Dáme prikryté do chladu aspoň na 2-3 hodiny.

    Dezertík nielen pre deti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stuhnutý dezert opatrne vyklopíme na tácku,ozdobíme čerstvou šľahačkou a zvyšným ovocím.Nabudúce dám ovocie ešte skôr,ako stuhne puding,aby sa doňho pekne zaborilo,myslím,že to krajšie ukáže na reze.Deti nám budú za túto zdravú maškrtu vďačné:-)Fantázii sa medze nekladú - puding môže byť aj farebný,mliečna ryža karamelová,namiesto ovocia čokoládové hoblinky atď.

    Dezertík nielen pre deti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá v reze

    Dezertík nielen pre deti (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mesiar50
Zaujímavá kombinácia naozaj.Tvoj dezertík vyzerá úchvatne.
silvi
robilito deti domaale je to zrazene
izabella929
@kukulienka71...u ž som tento vynikajúci dezert robila, mám ho aj vo svojom albume a môžem iba všetkým vrelo doporučiť.-) kopec výborného, ovocia a fantázii sa medze nekladú...veľmi chutný a teraz zvyknem posypať drvenými orieškami...
kukulienka71
@silvi ,neviem,kde sa mohla stať chyba,je mi ľúto...už som to robila 2x,ešte sa mi to nezrazilo.Bolo mlieko dosť čerstvé?iné ma nenapadá.
kukulienka71
@izabella929 ,to je náhodička:-)prešla som tvoj album,a až na 26.strane som to našla.Musím podotknúť,že som slintala nad všetkými tvojimi dobrotami,patrí ti môj veľký obdiv,budem čerpať rcpty iste až do smrti:-)Neviem sem inak pridať fotku o mojom zdroji,len linkom na moju Fb stránku,tu je foto  www.facebook.com/photo.php?fbid=10201064580807964&l=...
Je to z tej knižočky po babke,raz som to robila,ale dosť som musela pomeniť pomery surovín,lebo pôvodné sa mi konzistenciou nepáčilo.Vidím,že to menili aj tam,odkiaľ máš ty rcpt:-)(3,5dcl mlieka namiesto 5dcl)Aj nám chutí,dcérka nestačí papkať:-)S orieškami musí byť super!
kukulienka71
@dorisa ,tvoja ovocná ryža vyzerá veľmi chutne.Je tu na Vareche strašne veľa skoro rovnakých rcptov,to sa ani nedá vyhľadať,ked je to pod úplne inými názvami.Svet je malý:-),myslela som,že ten starý recept z babkynej knižky nie je až taký známy...ale ako vidím,čo je dobré,prežije a podáva sa ďalej.
dorisa
Ja nemám osobne nič proti tomu, ja som ho robila na zaklade vystrižku zo starého časopisu, mala ho starká, moja suseda, a robila ho pre svoje vnúčatká. Máš pravdu, to by nebolo toľko receptov na Vareche, keby kazdy recept tu mohol byt len jedenkrát. O tom je to, že hocijaká malá obmena robí recept zaujímavejším. Prajem veľa úspechov pri varení a pečení.
kukulienka71
Ďakujem pekne,@dorisa ,aj ja ti želám podobne.Keby systém fungoval tak,že by spoznal hlavné suroviny a typ jedla,možno by sa to dalo nejak redukovať a potom by sa v komentároch mohli pridať skúsenosti,zlepšováky a obmeny povedzme.Bolo by tu aj menej receptov,aj varecháči by boli spokojnejší,pretože som spozorovala,že niekto je na takéto veci háklivejší.Ale,to už som asi predbehla dobu:-)Šťastné a veselé Vianoce!
safran
Kukulienka, toto mi je veľa, ale nechám sa inšpirovať a vymyslím nejaké miniporcie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia