Foto: kukulienka71
Ak by ste ešte v tomto predvianočnom čase nemali dosť sladkého,pridávam nenáročný,variabilný a svieži mliečny dezertík
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Puding: | |
3,5 dcl |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Mliečna ryža: | |
1,5 dcl |
|
4 dcl |
|
1 PL |
|
10 g |
|
|
|
200 g (jahody, maliny, ...) |
|
na vymastenie |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Formu na srnčí chrbát vymastíme tukom.Pudingový prášok rozmiešame v studenom mlieku metličkou,pridáme vanilk.cukor, za stáleho miešania privedieme do varu až zhustne.Nalejeme do formy.Necháme v chlade stuhnúť.
-
2
Do kastrólika nasypeme ryžu,zalejeme mliekom,pridáme cukor,maslo a štipku soli.Privedieme do varu,občas zamiešame,aby neprihorela a varíme na kašu,až je ryža skoro rozvarená.Medzitým nám puding vychladol(vonku je už pekne chladno), do stredu navrstvíme cestičku z drobného ovocia,čo kto ráči(jahody,maliny,ríbezle,lesná zmes...)ja som mala zmrazené maliny.Pár kúskov si necháme na ozdobu.
-
3
Nasleduje ryžová kaša,naplní nám celú formu.Dáme prikryté do chladu aspoň na 2-3 hodiny.
-
4
Stuhnutý dezert opatrne vyklopíme na tácku,ozdobíme čerstvou šľahačkou a zvyšným ovocím.Nabudúce dám ovocie ešte skôr,ako stuhne puding,aby sa doňho pekne zaborilo,myslím,že to krajšie ukáže na reze.Deti nám budú za túto zdravú maškrtu vďačné:-)Fantázii sa medze nekladú - puding môže byť aj farebný,mliečna ryža karamelová,namiesto ovocia čokoládové hoblinky atď.
-
5
Takto vyzerá v reze
Je to z tej knižočky po babke,raz som to robila,ale dosť som musela pomeniť pomery surovín,lebo pôvodné sa mi konzistenciou nepáčilo.Vidím,že to menili aj tam,odkiaľ máš ty rcpt:-)(3,5dcl mlieka namiesto 5dcl)Aj nám chutí,dcérka nestačí papkať:-)S orieškami musí byť super!