Foto: dorisa
Raz ma zavolala moja susedka ku nej, že aby som sa išla pozrieť, čo pripravuje. Čakala návštevu, tak pripravovala pohostenie. Veľmi sa mi Zobraziť celý popisRaz ma zavolala moja susedka ku nej, že aby som sa išla pozrieť, čo pripravuje. Čakala návštevu, tak pripravovala pohostenie. Veľmi sa mi to zdalo zaujímavé a tak som sa rozhodla uverejniť tento receptík, aj keď je nenáročný,ale može padnúť vhod pre detské oslavy, alebo iné príležitosti. Ešte som tento dezert neochutnala, neviem, ako to bude vyzerať, ale videla som jej prípravu a fotku zo starého Života.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Najprv vystelieme formu na srnčí chrbát potravinovou fóliou.
- 3
Potom si uvaríme jeden puding(alebo zlatý klas) podľa návodu na balení, je jedno, aký chcete.
- 4
Uvarený puding nalejeme jednoducho do formy. Necháme vychladnúť.
- 5
Potom na vychladnutý puding poukladáme ovocie z kompótu, v jednej vrstve.
- 6
Potom zasa z pol litra mlieka uvaríme ryžu v mlieku, osladíme 2-3 PL cukru. Ešte teplú rozvrstvíme na ovocie a necháme všetko vychladnúť.
- 7
Ryžu v mlieku navrstvíme na ovocie, popritláčame a necháme v chladničke vychladnúť.
- 8
Keď je dezert vychladený, vyklopíme ho na tácku a možeme servírovať. Potom pokrájame dezert na úhľadné kusky a podávame prípadne so šlahačkou, alebo s nejakým topingom,posypeme čokoládovou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu