Ovocná ryža fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 4. novembra 2010
Ovocná ryža (fotorecept)
Foto: dorisa

Raz ma zavolala moja susedka ku nej, že aby som sa išla pozrieť, čo pripravuje. Čakala návštevu, tak pripravovala pohostenie. Veľmi sa mi Zobraziť celý popisRaz ma zavolala moja susedka ku nej, že aby som sa išla pozrieť, čo pripravuje. Čakala návštevu, tak pripravovala pohostenie. Veľmi sa mi to zdalo zaujímavé a tak som sa rozhodla uverejniť tento receptík, aj keď je nenáročný,ale može padnúť vhod pre detské oslavy, alebo iné príležitosti. Ešte som tento dezert neochutnala, neviem, ako to bude vyzerať, ale videla som jej prípravu a fotku zo starého Života.

10
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
220 g
200 g
1 ks
350 g, kompótované
Na ozdobu :
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Ovocná ryža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv vystelieme formu na srnčí chrbát potravinovou fóliou.

  3. 3

    Potom si uvaríme jeden puding(alebo zlatý klas) podľa návodu na balení, je jedno, aký chcete.

    Ovocná ryža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarený puding nalejeme jednoducho do formy. Necháme vychladnúť.

    Ovocná ryža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom na vychladnutý puding poukladáme ovocie z kompótu, v jednej vrstve.

    Ovocná ryža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom zasa z pol litra mlieka uvaríme ryžu v mlieku, osladíme 2-3 PL cukru. Ešte teplú rozvrstvíme na ovocie a necháme všetko vychladnúť.

    Ovocná ryža (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ryžu v mlieku navrstvíme na ovocie, popritláčame a necháme v chladničke vychladnúť.

  8. 8

    Keď je dezert vychladený, vyklopíme ho na tácku a možeme servírovať. Potom pokrájame dezert na úhľadné kusky a podávame prípadne so šlahačkou, alebo s nejakým topingom,posypeme čokoládovou ryžou.

    Ovocná ryža (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
@eisticvka , @alexdidi , najlepšie,ked to pripravíte zo zlatého klasu, ja som predtym nemala receppt, tak som si myslela, že sa tam dáva puding, je to dobré aj tak, ale originál recept je so zlatym klasom.
zuzanabebe
Mňam, vyzerá to úžasne.. pekný recept, Dorisa :) ukladám ;) Takúto svokru by som chcela mať, od ktorej sa dá toho veľa naučiť :))) si šikovná žienka :)
matased
Veľmi pekne to vyzerá, práve tá ryža je na tom zaujímavá, aj po prekrojení si drží tvar. A myslím si, že je to aj diétnejšie, ako zákusok. Niekedy určite vyskúšam, tak si to idem uložiť do KK.
babi
@dorisa je to veľmi zaujímavé, ja som doteraz zvykla robiť len tak, že som uvarila ryžu v mlieku, uvarila van.puding, zmiešala, dala do pohárov a ozdobila ovocím. Chuť to asi má rovnakú, ale toto je iný-zaujímavý spôsob servírovania
evanaaa
Babi, predstav si, že som chcela navrhnúť, či by sa to nedalo tak urobiť, ako to ty píšeš, čiže to ide aj tak a tiež to môže byť dobré. ryžový nákyp robievam, ale ma nenapadlo s pudingom, tak nabudúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia