Dezert Pavlova so šľahačkou a s ovocím

Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 17. decembra 2020
Dezert Pavlova so šľahačkou a s ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
50 minút
na 155 °C

Suroviny

8 ks
200 g
25 ml
2 g
250 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, na záver pridáme ocot a škrob a ešte chvíľu šľaháme.

  2. 2

    Pripravenú snehovú zmes rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 155 stupňoch 50 minút.

  3. 3

    Upečený snehový korpus nakrájame na kúsky a podávame s vyšľahanou šľahačkou a s ovocím.

Diskusia k receptu

zahra
Je to priklad, ako Pavlova nema vyzerat! Pavlova je chrumkava s mäkkym nelepivym stredom. Ak by mal tvorca zaujem, poslem mu recept na taku, ktora je vzdy skvela.
1x haji