Snehová torta
Snehová torta

Pavlova torta videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 27. marca 2021. Komerčný recept.

Z uvedeného množstva pripravíme 1 rustikálnu tortu s priemerom 22 cm a 12 ks mini pavloviek.

Suroviny

8 ks
480 g
200 g
Mascarpone krém:
300 ml
2 bal.
250 g
podľa chuti
Okrem toho:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bielky spolu s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou približne 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Medzi prstami môžeme vyskúšať, či je cukor skutočne rozpustený.

  2. 2

    Bielky s rozpusteným cukrom šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Keď už sneh dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je správne vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dokonale drží tvar a je lesklý.

  3. 3

    Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter. Prípadne ho môžeme rozdeliť na polovicu a vytvoriť jednotlivé pláty Pavlovej torty. Zvyšný sneh použijeme na mini pavlovky a snehové pusinky.

  4. 4

    Tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, po znížení teploty na 75-80 °C sušíme ďalšie 2,5-3 hodiny. V prípade, že pripravujeme pláty Pavlovej torty, tie sušíme 10 minút teplovzdušne na 110 °C, po znížení teploty na 75-80 °C pokračujeme v sušení ešte 2 hodiny. Mini pavlovky 10 minút na 110 °C, po znížení teploty pokračujeme v sušení 1,5 hodiny.

  5. 5

    Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia s mliekom. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a dôkladne prešľaháme.

  6. 6

    Usušený a vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme Pavlovu tortu servírovať. Jej stred potrieme džemom podľa chuti, nanesieme krém a poukladáme naň ovocie. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.

Diskusia k receptu